Menu
Casper Ruud tok seg videre i Montreal. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Ruud videre til tredje runde i Montreal

Tennisspiller Casper Ruud hadde tidvis trøbbel mot slovakiske Alex Molcan 2. runde i Montreal, men spilte seg opp og vant i strake sett.

Av NTB | 10.08.2022 19:10:59

Sport: Kampen endte med 7-6 (7-3), 6-3. Ruud møter vinneren av Jenson Brooksby fra USA og spanske Roberto Bautista-Agut i neste runde av turneringen i Canada.

Ruud er fjerdeseedet i turneringen. Daniil Medvedev er førsteseedet.

Ruud, som hadde møtt Molcan én gang før og vunnet, måtte kjempe for poengene nesten hele veien. Den 24 år gamle slovaken er ranket som nummer 42 i verden og har ikke vunnet noen titler i sin ATP-karriere.

Ruud møtte tøff motstand i sitt første servegame. Etter en lang duell klarte nordmannen å hale det i land før han brøt Molcan i det neste. Det gikk mot 6-4-seier, men Molcan brøt Ruud til 5-5. To settballer måtte Ruud gi tapt på. I tiebreaket var han derimot trygg og vant til slutt komfortabelt etter en time og tolv minutter.

Ruud brøt til 3-1 i det andre settet og fikk en mer komfortabel vei til avansement enn i det første settet. Snarøya-mannen dro fram flere serveess og vant 6-3. Molcan kjempet tappert og sto imot to matchballer, men måtte gi seg på den tredje.

Turneringen i Montreal er en Masters 1000-turnering, som er på nivået under de fire Grand Slam-turneringene på ATP-touren. Ingen av Ruuds titler har kommet på dette nivået. Nordmannen har ni turneringsseirer, alle på 250-nivå.

I fjor kom Ruud til kvartfinalen i Montreal. Da ble det stopp mot greske Stefanos Tsitsipas.

(©NTB)

Flere nyheter: