Menu
Casper Ruud er klar for andre runde av Wimbledon for første gang. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Ruud videre i Wimbledon for første gang: – Nå vet jeg at jeg kan vinne her

Casper Ruud er klar for andre runde i Grand Slam-turneringen Wimbledon for første gang med 3-0-seier i et regnpreget oppgjør mot spanske Albert Ramos-Viñolas.

Av NTB | 27.06.2022 20:31:19

Sport: Foran årets utgave av gressturneringen hadde nordmannen aldri greid å ta seg forbi første runde i single. Med settsifrene 7-6 (7-1), 7-6 (11-9), 6-2 greide han det. Kampen ble stoppet av regn både i det første og andre settet, men nordmannen hadde til slutt få problemer med å slå spanjolen.

– Det var veldig gøy å få sin først seier her. Jeg er veldig glad for at det gikk min vei i år. Det var to jevne sett som endte i mitt favør, sa Ruud til NTB etter kampen.

I det andre settet lå Ruud under med fem settballer i tiebreaket, men han kjempet seg mesterlig tilbake og tok seieren. Kampen, som startet klokken 12, var ikke ferdig før 17.40. Dermed ble det en lang dag for Ruud tross at han kun trengte tre sett på å sikre seieren.

Humbert leder 2-1 i kamper over nordmannen hittil i karrieren.

– Det blir tøft. Han er en god gresspiller og spiller hurtig tennis. Han har gjort det bra her tidligere, men jeg må bare gjøre mitt beste. Jeg er forberedt på en tøff kamp, sa Ruud.

– Det har alltid vært tøffe kamper.

Ruud var tredjeseedet i årets Wimbledon, men hadde ingen perfekt oppladning til turneringen. Han røk ut i strake sett mot Ryan Peniston, rangert 180 i verden, i den eneste gressturneringen han spilte i forkant.

– Jeg følte meg bedre i dag enn i Queens. Nå vet jeg at jeg kan vinne kamper her, sa nordmannen.

Etter over en times pause kom kampene i gang igjen. Både Ruud og Ramos-Viñolas hadde flere bruddballer i det første settet, men klarte ikke å bryte serven til motstanderen en eneste gang. De fulgte hverandre opp til 6-6 i games før Ruud vant 7-1 i tiebreaket.

Det var en jevnspilt åpning i det andre settet hvor de fulgte hverandre opp til 3-3, men så kom det flere servebrudd. Likevel sto det likt etter ti games.

Tidlig i det tredje settet ble oppgjøret igjen stoppet av regnet i overkant av en time. Da de kom i gang igjen var Ruud god og brøt spanjolen i hans andre servegame. Deretter tok han vare på sin egen serve og gikk opp i 4-1-ledelse.

Det forspranget ga han ikke fra seg og sikret seieren med et brudd i det siste gamet.

I andre runde venter franske Ugo Humbert, som slo argentineren Tomas Martin Etcheverry 3-2 i sett mandag. Humbert er rangert som nummer 112 i verden. 23-åringen har fjerde runde fra 2019 som beste resultat i turneringen.

Ruud åpnet kampen på positivt vis og gikk opp i 3-2-ledelse, men rett i etterkant kom regnet og stoppet kampen.

Nordmannen hadde en gyllen mulighet til å sikre settet da han brøt nok et servegame, men han klarte ikke å stoppe tre spanske bruddballer. I tiebreaket kjempet Ruud heroisk da han lå under med fem settballer og sikret settet med stillingen 11-9.

(©NTB)

Flere nyheter: