Menu
Casper Ruud er videre i ATP 500-turneringen i Wien etter seier mot Lorenzo Sonego. Her under Indian Wells for to uker siden. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Ruud videre i Wien etter slitekamp

Casper Ruud ble satt på prøve, men tok seg til slutt av Lorenzo Sonego med 2-1 i sett (7-5, 4-6, 6-4) i åttedelsfinalen i ATP 500-turneringen i Wien torsdag.

Av NTB | 28.10.2021 18:53:35

Sport: Italienske Sonego sa før kampen at han ville prøve å hjelpe landsmann Jannik Sinner i kampen mot Ruud på ATP-rankingen, der de åtte beste kvalifiserer seg for tourfinalen i Torino.

Og det skulle vise seg å ikke bli en vrien kamp for nordmannen som til tider har herjet på ATP-touren. Sonego satte Ruud på flere prøver i løpet av de to første settene, men Ruud våknet etter hvert og viste hvorfor han har vunnet hele fem titler i år.

Nå er han altså videre i kampen om sin sjette etter seier tre sett. Ruud brøt Sonegos siste servegame i det første settet og vant. Sonego brøt Ruud i sett nummer to og skapte spenning.

I det tredje settet var det også lenge jevnt, og til slutt ble det avgjort da Ruud brøt Sonego på stillingen 5-4 og sikret seieren.

I kvartfinalen venter nevnte Sinner. Han er 7.-seedet i turneringen og vil ikke være en enkel motstander i kampen for poengene inn mot tourfinalen. Sinner slo østerrikske Dennis Novak 6-4, 6-2.

(©NTB)

Flere nyheter: