Menu
Casper Ruud fikk en kontrollert vei videre i ATP500-turneringen i Barcelona. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Ruud videre i Barcelona tross rufsete start

Brandon Nakashima yppet seg i åpningen mot Casper Ruud i 2. runde av ATP-turneringen i Barcelona, men nordmannen hevet seg og avanserte med 6-3, 6-2-seier.

Av NTB | 19.04.2022 15:49:27

Sport: Dermed er Ruud klar for åttedelsfinale i grusturneringen på ATP500-nivå.

Nordmannen ble presset i starten av den 81.-rankede amerikaneren da han ikke fikk nok kraft og lengde i slagene, men selv i et jevnt åpningssett ble kvalitetsforskjellen mellom spillerne tydelig etter hvert.

Ruud ble brutt én gang, men svarte senere med seier i tre strake game. På dette tidspunktet fikk han merkbart mer lengde på ballene, og Nakashima måtte løpe mer. Til slutt kunne Ruud serve inn settet til 6-3.

– Til slutt ble toppspinn-ballene mine effektive, og jeg fant bedre og bedre ut av spillet mitt etter hvert. Men det var definitivt en tøff 2. runde, sa Ruud til ATP.

Annet sett åpnet perfekt for Ruud, som raskt brøt Nakashimas serve. Deretter økte nordmannen til 2-0. Senere brøt han til 4-1 og servet siden inn settet til 6-2-seier. Dermed var kampen over.

– Jeg føler meg bedre og bedre for hver dag. Jeg følte meg ikke bra i forrige uke. Det er rart med tennisen, det går opp og ned. Men nå trener jeg bra, og en seier som dette hjelper alltid, sa han.

I forrige uke ble han slått ut i 3. runde i Monte-Carlo Masters av Grigor Dimitrov, men nordmannen bør være klar favoritt i sin neste kamp Barcelona. Der møter han enten 16.-seedede Aleksander Bublik fra Kasakhstan eller den useedede finnen Emil Ruusuvuori.

Om Ruud skulle gå helt til topps i grusturneringen i Spania, vil det være hans første seier på ATP500-nivå. Han har tidligere vunnet sju ATP250-turneringer.

Ruud er 2.-seedet i Barcelona bak grekeren Stefanos Tsitsipas.

Verdenssjuer Ruud virker ennå ikke å være i toppform etter å ha vært plaget av en visdomstann som han opererte ut tidligere i måneden.

(©NTB)

Flere nyheter: