Menu
Casper Ruud vant en tøff kamp mot Lloyd Harris i Indian Wells-turneringen i tennis. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Ruud videre etter slitekamp i vinden: – Det var frustrerende

Casper Ruud slet i store perioder mot Lloyd Harris i Indian Wells-turneringen mandag. Vinden mot slutten frustrerte det norske tennisesset.

Av NTB | 12.10.2021 07:22:30

Sport: Nordmannen vant kraftanstrengelsen i California-ørkenen med settsifrene 6-7 (4-7), 6-4, 6-4. Dermed er Ruud klar for åttedelsfinale mot Diego Schwartzman fra Argentina. Snaut tre timer måtte til for å kåre en vinner mandag.

– Det var en veldig tøff kamp. Jeg sitter her og føler meg litt heldig som klarte å komme meg gjennom. Jeg føler jeg hang utenfor stupet en del ganger der, og det så stygt ut der på resultattavla et par ganger, sa Ruud til NTB.

22-åringen fra Snarøya var i skikkelig trøbbel mot sørafrikanske Harris. Han slet tungt med førsteserven, tapte første sett i tiebreak og var bakpå i store deler av andre sett.

Men lykken snudde da Harris gjorde en dobbeltfeil og ble brutt. Det sendte Ruud opp i 5-4. Før det hadde motstanderen fått hele sju bruddballer i kampen uten å lykkes på noen av dem.

Forholdene endret seg mot slutten av kampen, og det begynte å blåse. Flere ganger føk gjenstander som servietter og andre ting inn på banen, og dommeren måtte avbryte spillet.

– Det skjedde tre-fire ganger hvor jeg følte jeg hadde en god sjanse til å vinne poenget. Så klart var det frustrerende, men sånn er det. Det gikk helt fint, forklarte nordmannen.

Der ble han brutt umiddelbart og kom aldri à jour igjen.

På motsatt side av nettet var det helt andre servetakter. Det demonstrerte Harris ved å vinne to blanke game i åpningssettet. Sørafrikaneren sikret seg første stikk i kampen etter 71 minutters spill.

Harris fortsatte å styre showet. Han misbrukte fire bruddballer i forsøket på å bryte til 3-1 og sette inn et nært nådestøt. I stedet spilte Ruud seg nok en gang ut av vanskeligheter, og vendepunktet kom med kampens første vellykkede servebrudd.

Indian Wells-turneringen er på Masters-nivå. Det er kun Grand Slam og verdenstourfinalen som har høyere status i tennissporten.

Ruud kom til konkurransen i det sørlige California som sjetteseedet. Det ga ham walkover i første runde, mens spanske Roberto Carballés ble slått i strake sett før mandagens oppgjør.

I tredje sett tok Ruud kommandoen da han brøt seg til 2-1-ledelse. Han så seg deretter ikke tilbake. En eminent stayerevne og kraftfull tennis var nøkkelfaktorer bak seieren.

Ruud hanglet seg til tiebreak i første sett. Servingen satt dårlig, og det gjorde at han i tre ulike game måtte rydde unna Harris’ bruddballer. Han overlevde dem alle, men i tiebreaket var ikke Ruud like heldig.

Ruuds avansement kom åtte dager etter finaletriumfen i San Diego. Det var hans femte ATP-tittel i år, og ingen andre har greid det antallet i 2021.

(©NTB)