Menu
Casper Ruuds forehand i sving mot Roberto Bautista Agut. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press via AP / NTB

Ruud videre etter dommerkjeft og regnpause: – Jeg takker værgudene

Tennisstjernen Casper Ruud fikk igjen trøbbel mot Roberto Bautista Agut, men kjempet seg tilbake og vant kampen. Der fikk han også advarsel fra dommeren.

Av NTB | 11.08.2022 23:01:04

Sport: Ruud vant til slutt 6-7 (4-7), 7-6 (7-4), 6-4 i en kamp som varte i over tre timer i Montréal i Canada. Det er den første seieren til Ruud over 34 år gamle Agut. De to foregående gangene har Agut gått av med seieren.

Nå venter vinneren av oppgjøret mellom Cameron Norrie og hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen.

Etter få minutter i det avgjørende settet ble kampen stoppet i over en time på grunn av regn. Det ødela Ruuds momentum, men han var sterkest når det gjaldt likevel. I det avgjørende settet klarte Ruud å bryte spanjolen én gang. På 5-3 hadde han tre matchballer uten å lykkes før han servet inn seieren.

Ruud mener regnet hjalp ham.

– Ja. Det var en tøff kamp i de to første settene. Det var gode vekslinger og intensitet. Jeg kjente det litt i beina. Intensiteten var vanskelig å finne, men regnet ga meg litt tid til å puste og få ny energi. Jeg takker værgudene for å gi meg ekstra tid og energi, sa Ruud i et intervju på Discovery.

Dommeren viste til reglene om at en såkalt «bathroom break» fordrer at spilleren faktisk går på toalettet i tillegg til å skifte tøy.

– Er advarselen på 3000 dollar eller noe? spurte Ruud syrlig.

– Det vet jeg ikke noe om, svarte dommeren.

Ruud svarte med å hamre inn serve etter serve og sikret seg det første gamet på overbevisende vis. Utover i det andre settet fulgte de hverandre tett, men Agut ble for sterk.

I det første settet fikk Ruud flere bruddballer mot seg, men reddet alle. Spillerne brøt hverandre én gang hver, og settet gikk til tie break. Der var spanjolen mest solid og vant 7-4.

Veien videre har store muligheter for Ruud. De tre øverst seedede spillerne er allerede slått ut: Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

Ruud tar favorittstempelet med ro.

– Det er mange andre gode spillere som kan vinne denne turneringen. Det blir interessant å se hva som skjer. Jeg skal kjempe om en semifinaleplass. Det blir mot en god spiller uansett, sa Ruud.

Turneringen i Montréal er en Masters 1000-turnering, som er på nivået under de fire Grand Slam-turneringene på ATP-touren. Ingen av Ruuds titler har kommet på dette nivået. Nordmannen har ni turneringsseirer, alle på 250-nivå.

Etter det første settet måtte publikum vente på Ruud, som hadde bedt om en toalettpause. Da han kom tilbake omkring ti minutter senere, fikk han en advarsel av dommeren. Årsaken? Han hadde ikke vært på toalettet, men kun skiftet tøy.

I sett to fortsatte den jevne duellen. Begge brøt hverandre én gang. I tiebreaket tok Ruud ledelsen 4-0 og kontrollerte inn settet. Etter regnpausen var Ruud den klart sterkeste. Han fikk publikum med seg og leverte noen imponerende vekslinger på veien mot seieren. Ekstra jubel ble det for en av hans mange backhand-vinnere.

(©NTB)