Menu
Casper Ruud (t.v.) avbildet sammen med motstander Marin Cilic før semifinalen i Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ruud utlignet semifinalen i Roland-Garros

Casper Ruud kviknet til og spilte seg til 1-1 i sett mot Marin Cilic i siste hinder på finaleveien i Roland-Garros. Håpet om en norsk Grand Slam-tittel lever.

Av NTB | 03.06.2022 20:46:09

Sport: Utligningen gjør at duellen på Philippe Chatrier-banen i Paris blir langdryg. Den skal gå over minst fire sett.

Ruud la grunnlaget for comebacket da han brøt til 2-1. Like før stoppet han en tapsrekke på fire game og en vond trend som startet i åpningssettet.

Der ble det 3-6-tap etter to effektive Cilic-brudd. Andre sett ga norsk 6-4-seier etter at Ruud avverget tre bruddballer i siste game.

Finalebilletten går til førstemann som vinner tre sett. Den spanske gruskongen Rafael Nadal venter i søndagens duell om trofeet i Paris. Det er første gang Ruud er i en Grand Slam-semifinale.

I første sett ble et kroatisk brudd til 4-3 utslagsgivende. Cilic utnyttet sin første breakball, mens Ruud sløste på sine muligheter.

Spillerne innledet med å vinne hvert sitt servegame blankt. Ruud fikk kampens første mulighet til å bryte, men Cilic ryddet unna to bruddballer og utlignet til 2-2.

Senere brøt Cilic effektivt da han først fikk sjansen. Det gjorde han igjen i settets siste game.

33 år gamle Cilic har tapt begge sine to foregående møter med Ruud. Den kroatiske veteranen har én Grand Slam-tittel på merittlista (US Open i 2014), mens han har finalenederlag i Wimbledon (2017) og Australian Open (2018).

(©NTB)