Menu
Casper Ruud er ute av ATP 1000-turneringen i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ruud ute av Paris Masters: – Et tøft tap

Casper Ruud fikk en god start mot italienske Lorenzo Musetti i åttedelsfinalen i ATP 1000-turneringen i Paris. Likevel ble det nok en tidlig exit.

Av NTB | 03.11.2022 16:01:11

Sport: Musetti vant kampen med settsifrene 4-6, 6-4, 6-4.

Det ble et uhyre jevnt første sett, der Ruud og Musetti fulgte hverandre til 4-4. Snarøya-mannen servet inn nok et game før han brøt italienerens serve og tok første stikk.

Neste sett ble ikke noe mindre jevnt. Dessverre for Ruud var det Musetti som fikk inn en bruddball og utlignet kampen. I det tredje og avgjørende settet klarte ikke Ruud å holde tritt.

– Det var et tøft tap. Jeg hadde en bra start og var i ledelsen, så det er kjipt at det glipper i de to neste settene. Musetti spilte bedre med backhanden enn jeg kanskje håpet på. Han forsvarte seg og løp bra, sa Ruud til NTB etter nedturen.

– All ære til ham. Han vil bli en farlig spiller i mange år framover, la han til.

Det var første gang at Musetti slo en topp-fem-spiller.

– Jeg er veldig stolt over denne seieren. Jeg prøvde å utnytte de mulighetene Casper ga meg, sa han i Discoverys sending fra Paris.

Ruud var blant de toppseedede i Paris Masters og slapp å spille første runde. Han åpnet turneringen ved å slå Richard Gasquet med sifrene 6-1, 7-6 (9-7).

Det var nordmannens første seier etter tre strake nederlag. Tennisformen har ikke vært god etter finaletapet i US Open i september.

Paris Masters er en såkalt ATP 1000-turnering, som betyr at det deles ut 1000 rankingpoeng til vinneren. Det er det høyeste nivået under de fire Grand Slam-turneringene (2000 poeng til vinneren). I 2022 er det ni ATP 1000-konkurranser på kalenderen.

Om to uker stiller Ruud i ATP-finalen i Torino. Der er kun de åtte best rangerte spillerne i verden invitert. Vinneren får 1500 poeng.

– Jeg gleder meg og skal prøve å avslutte sesongen på en god måte, sa Ruud.

Det italienske stortalentet er rangert som nummer 23 i verden i en alder av 20 år. På den samme ATP-lista er Ruud på fjerdeplass. Før torsdagens kamp hadde de møttes én gang tidligere. I 2019 vant Ruud i strake sett i en kvalifiseringskamp i Roma.

I kvartfinalen vil Musetti mest sannsynlig møte den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic, som skal opp mot Karen Khatsjanov senere torsdag.

(©NTB)