Menu
Casper Ruud kan smile etter å ha slått argentinske Diego Schwartzman for første gang. Foto: Heiko Junge / NTB

Ruud tok kjempeskalp – slo verdens niende beste spiller

Diego Schwartzman har vært en lei nøtt for Casper Ruud. I 2. runde i Monte-Carlo Masters slo nordmannen endelig den topp-ti-rankede argentineren.

Av NTB | 14.04.2021 14:05:59

Sport: – Det var absolutt en bra kamp fra min side. En av mine største seirer og en ny topp-ti-seier under beltet tar man selvfølgelig med seg. Det er jeg veldig fornøyd med mot en spiller jeg har slitt mye med. Jeg var veldig motivert, og jeg tror det var det som ble avgjørende. Jeg brukte de fire tapene mot ham som en motivasjon til å få revansj, sa Casper Ruud til NTB.

Ruud vant med settsifrene 6-3, 6–3 og tok en etterlengtet tennisskalp. Det er den nest høyest rankede spilleren 22-åringen har slått. Han slo italienske Matteo Berrettini i Roma Masters i 2020. Italieneren var da ranket som nummer åtte.

28 år gamle Schwartzman er nummer ni i verden og seedet som nummer sju i turneringen.

– Det ble en perfekt kamp. Han servet bra, og forehanden var opp mot hans beste. Han fikk litt ekstra skryt i dag, sa trener og far Christian Ruud til Eurosport.

Neste motstander for Ruud i Monaco blir 12.-seedede Pablo Carreño Busta, som forrige uke vant ATP-turneringen i Marbella. Den spanske 29-åringen slo russeren Karen Khatsjanov 6-2, 6-3.

– Det blir en tøff kamp. Vi har møttes to ganger før, og det står 1-1. Det har vært tøffe kamper over tre sett. Han har god selvtillit etter seieren i forrige uke. Jeg må virkelige være på topp for å slå ham, tror Ruud.

Om Ruud vinner torsdagens kamp, møter han 15.-seedede Fabio Fognini eller useedede Filip Krajinovic i kvartfinalen. 2.-seedede Daniil Medvedev var egentlig seedet til en plassen, men han måtte trekke seg på grunn av koronasmitte.

– I dag ble forholdene for vanskelige for meg. Det var kaldt, og i starten regnet det også. Jeg fikk ingen ballfølelse, og Casper er en god spiller som bare har blitt bedre og bedre. Hvis du gir ham muligheten så tar han den, sa argentineren.

Han forklarte at ballen gikk for raskt for ham og at han ikke klarte å stå imot servene til nordmannen.

– Det var litt trist ute på banen, og uten tilskuere ble det vanskelig, sa Schwartzman.

Ruud sa at han forstår motstanderen.

– Det var tunge forhold, og ballen var tyngre enn han er vant til å spille med. Han kommer jo fra Argentina hvor det stort sett er litt andre forhold. I dag kan jeg nok takke for at jeg har hatt en del timer under kalde norske grusforhold i løpet av mitt liv, sa han.

– 12 grader og litt regn er jo litt som det kan være på en norsk vår og også sommer. Jeg klarte å slå vinnere og tok vare på de sjansene jeg fikk, konkluderte Ruud.

Argentineren har alltid voldt nordmannen mye bry med sine kjappe bein og store bevegelighet.

Onsdag innledet Ruud sterkt med å serve hjem det første gamet blankt. Argentineren vant også sitt uten å gi bort poeng. Spillerne holdt sine server inntil Ruud brøt til 4-2 i det første settet. Nordmannen tok deretter hjem settet 6-3 etter først å ha misbrukt to settballer.

Ruud spilte smart og varierte slagene sine. Han hadde også bedre uttelling på servene. Argentineren hadde mange flere upressede feil enn sin motstander.

Schwartzman åpnet betydelig bedre i 2. sett. Han servet til 1-0 og hadde sin første bruddball i Ruuds første serve. Spillerne fulgte hverandre fram til 3-3 da nordmannen klarte å bryte til 4-3 etter en dobbeltfeil av motstanderen. Deretter holdt Ruud egen serve og brøt blankt til 6-3-seier etter en time og fem minutter.

Diego Schwartzman forklarte at temperaturen på rundt 12-15 grader i Monaco ikke passet ham.

Ruud og Schwartzman har møttes fire ganger tidligere, to ganger på grus og to ganger på hardcourt. Alle endte med norsk tap. Det forrige møtet på rødgrusen mellom de to var i Hamburg i 2018 da Schwartzman vant 2-1 i sett. Det er det nærmeste Ruud hadde vært seier i kampene mellom de to.

(©NTB)

Flere nyheter: