reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud i aksjon i åpningssettet mot russiske Karen Khatsjanov i semifinalen i US Open. Foto: Charles Krupa/ AP/ NTB.

Ruud tok første stikk i US Open-semifinalen – vant åpningssettet etter tiebreak

Casper Ruud spiller for en historisk finale i US Open, og nordmannen fikk en best mulig start og vant 7-6 (7-5) i åpningssettet mot russiske Karen Khatsjanov.

Av NTB | 01.09.2022 22:20:51

Sport: Ruud ble brutt to ganger i løpet av åpningssettet, men 23-åringen holdt likevel hodet kaldest da det første settet ble avgjort i tiebreak.

Nordmannen gikk opp i en tidlig 2-0-ledelse på Arthur Ashe Stadium i New York, men russiske Khatsjanov svarte glimrende og utlignet til 2-2.

På stillingen 3-3 klarte Khatsjanov å bryte nok et game, men russeren slurvet fryktelig i det påfølgende gamet og dermed sto det 4-4 etter en heseblesende drøy åpningshalvtime.

Deretter fulgte Ruud og Khatsjanov hverandre tett, men det var førstnevnte som trakk det lengste strået og vant åpningssettet 7-6 (7-5).

Ruud er i øyeblikket nummer sju i verden, mens Khatsjanov er nummer 31. Fredagens semifinalister har bare møtt hverandre én gang tidligere. Da var nordmannen sterkest i første runde av ATP 1000-turneringen i Roma i 2020.

Snarøya-gutten er sikret å innta posisjonen som verdensener om han søndag står igjen som vinner av turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: