Menu
Novak Djokovic får tilbakemeldinger fra Roger Federer. I bakgrunnen er lagkamerat Casper Ruud, som ikke slapp til søndag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt

Frances Tiafoe slo Stefanos Tsitsipas og førte verdenslaget til seier over Europa i Laver Cup. Verdenslaget har aldri før gått til topps i turneringen.

Av NTB | 25.09.2022 21:10:59

Sport: Dermed ble det ingen avgjørende kamp for Casper Ruud. Han skulle i utgangspunktet spille turneringens siste kamp, men med Tiafoes seier var ikke oppgjøret mellom Ruud og Taylor Fritz nødvendig å gjennomføre for å kåre en vinner. Ruud hadde varmet opp i forveien, men trengte ikke å ta av seg treningsdressen.

Foran den tredje kampen søndag ledet verdenslaget 10-8. Det er første lag til 13 poeng, og i og med at hver seier gir tre poeng, kunne Tiafoe avgjøre turneringen mot Tsitsipas.

– Litt spesielt. Jeg tar det som om jeg skal spille siste kamp og prøve å avgjøre det for Team Europa, sa Ruud til NTB.

– Vi håpet selvfølgelig å vinne de to første kampene og avgjøre det der, men da var det litt stang ut, la han til.

Tiafoe ble knust 1-6 i det første settet, men kom sterkt tilbake og vant et maraton av et annetsett. Det måtte tiebreak til, der Tiafoe vant 13-11. Dermed måtte kampen avgjøres i et såkalt «super-tiebreak», der det er første mann til ti poeng.

Der endte det 10-8 i favør Tiafoe, som kunne juble vilt sammen med lagkameratene.

– Det er utrolig. Kapteinen vår sa at vi trengte å vinne i år, og vi har snakket om det hele uken at dette er vårt år. Vi gjorde det sammen, og vi kommer til å feire stort i kveld, sa Tiafoe til arrangøren.

– Det var en ære å spille mot ham. Han er et enda bedre menneske enn han er tennisspiller. Gratulerer til ham for en fantastisk karriere, sa Tiafoe.

I tillegg til Tiafoe var også Taylor Fritz (USA), Felix Auger-Aliassime (Canada), Diego Schwartzman (Argentina), Alex de Minaur (Canada), Jack Sock (USA) og Tommy Paul spillere på laget.

Ikonene Björn Borg (Sverige) og John McEnroe (USA) har siden turneringens oppstart vært kapteiner for hvert sitt lag.

– Fantastisk er en underdrivelse nå. Det er en fantastisk gruppe med unge spillere. Jeg trengte ikke å fyre dem opp så mye. Vi hadde tapt de fire første (turneringene) og vi var lei av å tape. Felix spilte fantastisk, sa McEnroe.

Søndag tok verdenslaget tre seirer på rad. Først vant Auger-Aliassime og Sock en doublekamp over Matteo Berrettini og Andy Murray, før Auger-Aliassime slo Novak Djokovic i strake sett.

– Vi trodde på hverandre. Jeg spilte noen av mine beste kamper i hele karrieren min. Det har vært en fantastisk helg, sa Auger-Aliassime.

Dermed var det litt av et comeback med tre strake seirer for å sikre turneringstriumfen.

Årets Laver Cup markerte karriereslutt for Roger Federer. Han slo sitt siste profesjonelle tennisslag fredag kveld i en doublekamp sammen med Rafael Nadal. Tiafoe slo Federer sammen med Jack Sock i sveitserens siste kamp.

Europa hadde foran årets utgave vunnet alle turneringene siden oppstarten i 2017. De har fram til årets turnering dominert omtrent hvert gang og vunnet med klare sifre. I fjor feide Europa-laget verdenslaget av banen og vant 14-1.

(©NTB)

Flere nyheter: