Menu
Casper Ruud i aksjon i Madrid Open. Foto: Paul White / AP / NTB

Ruud til semifinale i Madrid Open etter ny oppvisning

Casper Ruud imponerer videre på grusen i Madrid Open. Tennisproffen tok seg til nok en ATP Masters-semifinale med seier over kasakhstanske Alexander Bublik.

Av NTB | 07.05.2021 20:54:53

Sport: Snarøya-gutten vant fredagens grusduell med sifrene 7-5, 6-1. Dermed er han for tredje gang på rad semifinaleklar på dette nivået. Lørdag håper Ruud å ta seg til sin aller første Masters-finale.

22-åringen vant første sett da han brøt Bublik til 7-5. Første brudd i kampen kom etter fire settballer fra Ruud. Deretter feide han seg gjennom det siste settet.

En vellykket bruddball sendte nordmannen opp i 3-1, og derfra hadde han full kontroll på avansementet.

– Det var veldig jevnt i første sett, og der kunne det gått litt begge veier. I andre sett spilte jeg nesten feilfritt, sa Ruud til Discovery+.

Senere i settet misset også Bublik en mulighet til å bryte motstanderen. Bruddballen er hittil den eneste Ruud har fått mot seg i Madrid.

– Han klinte særlig hardt til på den breakballen. Heldigvis klarte jeg å utnytte en feil fra hans side. Det var deilig å kunne bryte ham på tampen. Det ga meg selvtillit, sa Ruud om åpningssettet.

– Jeg har lært meg på denne touren at hvert poeng er viktig. Kamper blir avgjort på noen få poeng. I dag spilte jeg nøye, tungt og riktig da sjansen bød seg.

Lørdag møter Ruud enten italienske Matteo Berrettini eller Cristian Garin fra Chile til duell om finaleplassen.

– Det blir en tøff match uansett hvem det blir, mener Ruud.

Turneringen i den spanske hovedstaden er på ATP Masters 1000-nivå. Det er bare Grand Slam-konkurranser som har høyere status i tennissporten.

Ruud har tapt sine to foregående Masters-semifinaler (Italia Open i fjor høst og Monte-Carlo for tre uker siden).

Torsdag tok Ruud sin hittil største skalp i karrieren. Da danket han ut verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i strake sett. Selv er unggutten rangert som nummer 22 på ATP-rankingen. Over helgen vil han klatre flere hakk på listen.

Ruud fikk en forrykende åpning på oppgjøret. Han vant første game blankt i egen serve. Deretter fikk Ruud to bruddballer i det fjerde gamet, men greide ikke å utnytte dem.

Totalt hadde han kun tre upressede feil i kvartfinalen. Presist spill lønte seg for Norges store tennisstjerne.

Rafael Nadal har vunnet Madrid Open flest ganger med sine fem triumfer, men den spanske gruskongen røk i år ut allerede i kvartfinalen. Veteranen er Ruuds store idol og læremester.

(©NTB)

Flere nyheter: