Menu
Casper Ruud i aksjon i Madrid Open. Foto: Paul White / AP / NTB

Ruud til semifinale i Madrid Open: – En deilig seier

Casper Ruud imponerer videre på grusen i Madrid Open. Tennisproffen tok seg til nok en ATP Masters-semifinale med seier over kasakhstanske Alexander Bublik.

Av NTB | 07.05.2021 22:24:25

Sport: Snarøya-gutten vant fredagens grusduell med sifrene 7-5, 6-1. Dermed er han for tredje gang på rad semifinaleklar på dette nivået. Lørdag håper Ruud å ta seg til sin aller første Masters-finale.

22-åringen vant første sett da han brøt Bublik til 7-5. Første brudd i kampen kom etter fire settballer fra Ruud. Deretter feide han seg gjennom det siste settet.

En vellykket bruddball sendte nordmannen opp i 3-1, og derfra hadde han full kontroll på avansementet.

– Bublik er en tøff motstander. Her i Madrid har han spilt bra og slått gode spillere, og i dag synes jeg det var en åpen og jevn kamp. Til slutt ble det en deilig seier, sa Ruud til NTB etter kvartfinalen.

Senere i settet misset også Bublik en mulighet til å bryte motstanderen. Bruddballen er hittil den eneste Ruud har fått mot seg i Madrid.

– Han klinte særlig hardt til på den breakballen. Heldigvis klarte jeg å utnytte en feil fra hans side. Det var deilig å kunne bryte ham på tampen. Det ga meg selvtillit, sa Ruud til Discovery+ om åpningssettet.

– Jeg har lært meg på denne touren at hvert poeng er viktig. Kamper blir avgjort på noen få poeng. I dag spilte jeg nøye, tungt og riktig da sjansen bød seg.

Lørdag møter Ruud italienske Matteo Berrettini i semifinalen. Berrettini er en gammel kjenning av Casper Ruud, Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile med 2-1 (5,7, 6-3, 6-0) i kvartfinalen.

– Det blir en tøff match uansett hvem det blir, mener Ruud.

Turneringen i den spanske hovedstaden er på ATP Masters 1000-nivå. Det er bare Grand Slam-konkurranser som har høyere status i tennissporten.

Ruud har tapt sine to foregående Masters-semifinaler (Italia Open i fjor høst og Monte-Carlo for tre uker siden).

Torsdag tok Ruud sin hittil største skalp i karrieren. Da danket han ut verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i strake sett. Selv er unggutten rangert som nummer 22 på ATP-rankingen. Over helgen er han sikret å klatre minst seks hakk.

Ruud fikk en forrykende åpning på oppgjøret. Han vant første game blankt i egen serve. Deretter fikk Ruud to bruddballer i det fjerde gamet, men greide ikke å utnytte dem.

Totalt hadde han kun tre upressede feil i kvartfinalen. Presist spill lønte seg for Norges store tennisstjerne.

Rafael Nadal har vunnet Madrid Open flest ganger med sine fem triumfer, men den spanske gruskongen røk i år ut allerede i kvartfinalen. Veteranen er Ruuds store idol og læremester.

(©NTB)

Flere nyheter: