Menu
Casper Ruud server mot Nicolas Jarry. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Ruud til kvartfinale: – Jeg måtte jobbe hardt

Verdenstoer Casper Ruud måtte slite med å ta seg videre til kvartfinalen i ATP250-turneringen i Seoul. Han slo chileneren Nicolas Jarry med 2-1 i sett.

Av NTB | 29.09.2022 15:20:56

Sport: Casper Ruud (23) er toppseedet i turneringen og hadde aldri møtt chileneren tidligere. Han vant med settsifrene 6-2, 3-6 og 6-3.

– Det første settet gikk veldig bra, men i det andre ble det tøft å bryte ham. Jeg måtte jobbe hardt, og jeg er glad for at jeg vant til slutt, sa Ruud.

Kampen var over på én time og 43 minutter. Ruud ledet 40-0 i det siste gamet, men misbrukte tre matchballer. På den fjerde lyktes det for nordmannen.

Den 26 år gamle Jarry er ranket som nummer 111 på verdensrankingen.

I fredagens kvartfinale møter Ruud japanske Yoshihito Nishioka som slo landsmannen Taro Daniel i strake sett i sin 2. rundekamp.

Ruud brøt motstanderens serve direkte før han holdt sin egen serve og brøt på nytt til 3-0-ledelse i det første settet. Selv om chileneren kom litt bedre med utover i settet var aldri nordmannen særlig truet og vant 6-2.

Det andre settet startet litt bedre for Jarry hvor han klarte å holde sin serve. Han avverget to gameballer til norsk ledelse 2-1 neste gang han servet. Han klarte å bryte nordmannen til 3-1-ledelse og holdt sin egen serve til 4-1.

Ruud reduserte til 2-4 og 3-5, men klarte ikke hindre at Jarry tok settet med 6-3 og tvang kampen til et tredje og avgjørende sett.

Den 23 år gamle nordmannen klarte å holde sine server greit, men han hadde problemer med å komme seg til bruddsjanser fram til han fikk to bruddballer og klarte å bryte til 4-2. Han holdt sin egen serve til 5-2-ledelse.

Den annenseedede briten Cameron Norrie tok seg også videre til kvartfinale, mens den tredjeseedede amerikaneren Taylor Fritz måtte trekke seg fra turneringen på grunn av sykdom.

Ruud klatret opp til annenplassen på verdensrankingen etter å ha tatt seg til finalen i US Open.

– Målet for sesongen er å ende som topp tre på rankingen, men det er så mange gode spillere der ute som har nesten samme mål som meg, så hvis jeg kan avslutte der, vil jeg være fornøyd, sa Ruud.

Jarry har serven som sitt største våpen og leverte blant annet 13 serveess i kampen. Server godt over 200 km/t var til tider vanskelig å gjøre noe med.

Jarry reduserte til 3-5, men nordmannen kunne serve hjem settet og kampen. Han utnyttet sin fjerde matchball.

(©NTB)

Flere nyheter: