Menu
Casper Ruud møtte det franske hjemmehåpet Ugo Humbert i Masters-turneringen i Paris. Foto: Jil Yngland / NTB

Ruud tapte tett duell i Paris – utslått av Humbert

Casper Ruud kjempet hardt, men måtte se seg slått 4-6, 6-2, 7-6 av franske Hugo Humbert i ATP-turneringen i tennis i Paris mandag.

Av NTB | 02.11.2020 18:38:02

Sport: Dermed ble det exit i 1. runde for den norske tennisprofilen.

I åpningssettet i mandagens kamp hadde Ruud problemer i sine to første servegame, men holdt likevel serven. Videre fulgte spillerne hverandre fram til 4-4. Deretter holdt Ruud på ny egen serve, før han brøt Humbert til settseier 6-4.

Andre sett begynte også jevnt, men allerede i game nummer tre ble Ruud straffet for flere feil. Humbert vant gamet og brøt til 2-1-ledelse – før han økte til 3-1 i egen serve.

Franskmannen fortsatte med å spille gnistrende tennis og sikret seg også tre breakballer på stillingen 4-2. Den første endte i Humberts favør, som plutselig hadde festet et jerngrep på andresettet. Det slapp han ikke og vant også det neste settet blankt til settseier 6-2.

Spillerne holdt egen serve og fulgte hverandre til 6-6. Dermed måtte det tiebreak til for å avgjøre kampen. Der innledet spillerne nervøst med hver sin dobbeltfeil. Så tok Humbert kommandoen med en 4-1-ledelse. To av poengene kom etter feil av en tydelig frustrert Ruud.

Videre så franskmannen seg aldri tilbake og vant tiebreaket 7-1.

22 år gamle Humbert er venstrehendt og kjent for sin serve ut mot motstanderens backhandside som er vrien å returnere. Den fikk han vist fram også mot Ruud.

Humbert vant nylig ATP250-turneringen i belgiske Antwerpen.

De to hadde møttes to ganger i ATP-sammenheng før mandagens kamp i Paris og vunnet én gang hver. Ruud slo franskmannen på grus i kvartfinalen i en ATP-turnering i Hamburg med 2-1 i sett.

I 2. runde venter greske Stefanos Tsitsipas for Humbert.

I tredje sett klarte ikke Humbert å opprettholde det tøffe presset i like stor grad. I stedet jevnet spillet seg ut.

Franskmannen var før turneringen i Paris ranket som nummer 34 i verden, sju plasser bak Ruud.

(©NTB)

Flere nyheter: