Menu
Casper Ruud viste stayerevne etter en fæl start mot Novak Djokovic i Masters-semifinalen i Roma. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Ruud tapte første sett – hevet seg etter Djokovic-leksjon

Casper Ruud sto i fare for å bli helt utklasset av Novak Djokovic i første sett i Masters-semifinalen i Roma, men en opphenting pyntet på tallene i et 4-6-tap.

Av NTB | 14.05.2022 21:46:07

Det så mørkt ut for Ruud da han kjapt havnet under 0-4 på den italienske rødgrusen. Allerede i første game fikk Djokovic inn en vellykket bruddball, og serberen brøt senere på nytt til 3-0.

Ruud hadde da ryddet unna to bruddsjanser, men den tredje greide han ikke å avverge. Norges tennisess viste seg fra en langt bedre side ved å redusere stillingen med to blanke servegame.

Deretter tok Ruud hjem ytterligere to game på rad. Med det skapte han spenning i settet, men Djokovic kontrollerte inn 6-4 i egen serve.

Seier i sett to må til for å fornye Ruuds håp om finale, der greske Stefanos Tsitsipas venter som motstander. Han slo ut Tysklands olympiske mester Alexander Zverev etter et comeback (4-6, 6-3, 6-3).

Lørdagens oppgjør er det tredje mellom Ruud og Djokovic, og det er en reprise av deres første møte fra september 2020. Også den gang ble det spilt om finaleplass i Roma. Da vant Djokovic med sifrene 7-5 og 6-3, men på veien måtte han stoppe to norske settballer.

(©NTB)

Flere nyheter: