Menu
Casper Ruud måtte se seg slått og dermed var Norges Davis Cup-drøm vekk. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Ruud tapte for Bublik – Norge ute av Davis Cup

Casper Ruud måtte gi tapt for Aleksander Bublik, og dermed glapp sjansen til norsk sluttspillplass i Davis Cup. Kasakhstan vant 3-1 i kvalifiseringen.

Av NTB | 05.03.2022 19:21:55

Sport: Ruud måtte vinne for å holde liv i Norge håp om avansement til sluttspillet i høst, men den norske verdensåtteren tapte i tre sett for Bublik, som innehar 32.-plassen på verdensrankingen.

Det var Norges tredje tap på fire kamper mot Kasakhstan, som gjør at sistnevnte er klar for sluttspillet.

Ruud tapte første sett 4-6, men slo tilbake med 7-5-seier i det neste. I det tredje og avgjørende settet ble Bublik for sterk og sikret Kasakhstansk seier med 6-4.

Ruud ga Norge en flott start fredag med seier over Mikhail Kukusjkin i strake sett, men det ble Norges eneste seier i oppgjøret.

Kasakhstan går videre med 3-1 i best av fem kamper. Dersom Ruud hadde slått Bublik, kunne Viktor Durasovic ha sørget for norsk avansement ved å slå Kukusjkin. Den kampen blir det ikke noe av ettersom Kasakhstan allerede er videre.

Tidligere lørdag tapte Norge doublekampen. Der spilte ikke Ruud, som hvilte seg fram til kampen mot Bublik etter å nylig ha vært ute med en skade i magen.

23-åringen hadde håpet å sende Norge til sitt første Davis Cup-sluttspill, men norsk deltakelse i den prestisjetunge landslagsturneringen i tennis lar vente på seg.

Ruud gjorde jobben i sin første singlekamp mot Kukusjkin fredag, før Kasakhstan utlignet til 1-1 da Bublik slo Durasovic. I lørdagens doublekamp tok Simen Sunde Bratholm plassen på det norske laget sammen med Durasovic, men den norske duoen måtte gi tapt for Andrej Golubev og Aleksander Nedovjesov med sifrene 6-7 (10-12), 3-6.

– Det var et veldig bra første sett. Der har vi flere bruddballer, og det er synd at vi ikke klarer å avgjøre, sa Bratholm til VG etter kampen.

I neste sett var Golubev og Nedovjesov overlegne. De gikk fort opp i 3-0-ledelse. Norge klarte aldri å slå tilbake, og etter 44 minutter var det hele over, med 6-3 i favør kasakhstanerne.

– Det er litt synd at vi blir brutt så tidlig i andre sett. Jeg tror ikke de gamle guttene ville klart et tredje sett. Men vi kan ikke klage over kampen her, når vi møter så god motstand, sa Bratholm.

Senest i fjor var Golubev i doublefinalen i Roland-Garros sammen med Bublik.

Ruud måtta ha medisinsk behandling i løpet av kampen mot Bublik, der han tydelig var preget av strekken han har slitt med og som holdt han ute av noen grusturneringer i Sør-Amerika i februar.

Første sett i doublekampen ble en skikkelig fight som varte i hele 56 minutter. Norge startet klart best og ledet på et tidspunkt 4-1. Så våknet Golubev og Nedovjesov, som vant tre strake game. Kasakhstanerne vant til slutt 12-10 i et tiebreak som bølget fram og tilbake.

(©NTB)

Flere nyheter: