Menu
Casper Ruud er forbi tidligere verdensener Novak Djokovic på ATP-rankingen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ruud tok igjen Djokovic

Casper Ruud er tilbake på 5.-plass på ATP-rankingen og tangerer dermed sin bestenotering. Han er for første gang foran Novak Djokovic på rankingen.

Av NTB | 11.07.2022 10:14:01

Sport: Selv om Ruud røk ut i andre runde av Wimbledon, mens Djokovic vant turneringen, går Ruud forbi den tidligere verdenseneren på listen.

Det skjer fordi det ikke ble delt ut noen rankingpoeng i Wimbledon denne sesongen. Det valgte ATP å gjøre etter at Wimbledon-arrangøren utestengte russiske og belarusiske utøvere fra å delta i Grand Slam-turneringen som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

På ATP-rankingen mister man poengene man har sikret seg etter 52 uker og dermed mister Djokovic de 2000 poengene han fikk fra seieren i Wimbledon i 2021. Det gjør at serberen faller hele fire plasser på rankingen og er nede på 7.-plass.

Denne uken er Ruud med i Båstad Open, der han skal forsøke å forsvare tittelen fra ATP 250-turneringen fra i fjor. Klarer han det, vil han sikre 4.-plass og ny karrierebeste på rankingen.

Nordmannen får langt tøffere motstand i grusturneringen enn for ett år siden. Da var de beste spillerne opptatt med spill i Tokyo-OL, mens Ruud valgte å droppe lekene.

(©NTB)

Flere nyheter: