Menu
Casper Ruud (t.v.) avbildet sammen med motstander Marin Cilic før semifinalen i Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ruud storspiller i Roland Garros – ett sett unna finaleplass

Casper Ruud har for alvor koblet grepet i siste hinder på finaleveien i Roland-Garros. Han leder 2-1 i sett over Marin Cilic etter et hardtslående comeback.

Av NTB | 03.06.2022 22:00:55

Sport: Pendelen svinger veldig i norsk favør på Philippe Chatrier-banen i Paris. Tredje sett ble en ren maktdemonstrasjon fra Ruud. Der ble det 6-2-seier etter to strake brudd.

Servingen og tempoet satt betraktelig bedre enn i åpningen. Settet ble stoppet på 4-1 da en klimaaktivist tok seg inn på banen og lenket seg fast til nettet. Spillerne gikk i garderoben, men kampen kom i gang igjen etter et kvarter.

Ruud havnet rett i trøbbel etter avbrekket. Han måtte stoppe to kroatiske bruddballer, og det greide han med en solid spill mot en stadig mer sliten Cilic. Snarøya-mannen avgjorde etter tre settballer.

Finalebilletten går til førstemann som vinner tre sett. Den spanske gruskongen Rafael Nadal venter i søndagens duell om trofeet i Paris.

Det er første gang Ruud er i en Grand Slam-semifinale. Han virket litt preget i starten, men vendepunktet kom tidlig i andre sett. Der stoppet han en tapsrekke på fire game for så å bryte til 2-1.

I første sett ble det 3-6-tap etter to effektive Cilic-brudd. Andre sett ga norsk 6-4-seier etter at Ruud avverget tre bruddballer i siste game.

33 år gamle Cilic har tapt begge sine to foregående møter med Ruud. Den kroatiske veteranen har én Grand Slam-tittel på merittlista (US Open i 2014), mens han har finalenederlag i Wimbledon (2017) og Australian Open (2018).

(©NTB)

Flere nyheter: