Menu
Casper Ruud møter danske Holger Rune i kvartfinalen i Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ruud spår tøft Rune-møte: – Uredd og farlig

Casper Ruud lar seg imponere av den danske tennissensasjonen Holger Rune, men nordmannen håper han kan fortsette den ubeseirede rekken mot 19-åringen.

Av NTB | 30.05.2022 18:30:59

Sport: Rune sjokkerte tennisverden da han slo den greske verdensfireren Stefanos Tsitsipas 3-1 i sett i Roland Garros-turneringen mandag. Triumfen banet vei for et skandinavisk mestermøte i Paris i neste runde.

Casper Ruud har vunnet tre av tre ganger de to har møttes tidligere. Han kom seg fint forbi dansken de to første oppgjørene, men i Monte Carlo i april ble det jevnere. Der vant Ruud 7-6 (7-5), 7-5.

De to foregående møtene endte med seier 6-2, 6-1 og 6-0, 6-2.

– Jeg kjenner ham ganske godt. Jeg er kanskje den han har spilt mot flest ganger i løpet av hans unge karriere. Det var tøffere i Monte Carlo i år, og jeg vet at det blir en tøff kamp. Han er en uredd spiller og slo en del vinnere i dag, sa Ruud om sin danske motstander på pressekonferansen etter kampen.

– De to første kampene gikk litt bedre enn det siste i Monte Carlo, men jeg har også en del ting jeg kan forbedre fra den kampen … Jeg skal prøve å gå litt tilbake til de to tidligere oppgjørene, fortsatte Ruud.

– På papiret er jeg helt klart det. Jeg er seedet og det er ikke han. Jeg kommer nok til å kjenne på litt press. Nå har vi kommet så langt at alle er gode, og det har kanskje ikke så mye å se hvem som er seedet eller ikke, sa Ruud og la til:

– Han er ung og har ingenting å tape.

Rune på sin side mener han kan slå hvem som helst etter bragden mot Tsitsipas.

– Jeg tror veldig sterkt på at om jeg fokuserer og spiller min beste tennis, kan jeg slå alle på ATP-touren. Men jeg må også være litt i øyeblikket, for alle kan slå meg også. Det handler mye om å holde seg fokusert, sa han ifølge AFP.

– Han blir en farlig spiller, konstaterte Ruud.

Tidligere på dagen tok Ruud seg av polske Hubert Hurkacz med samme sifre.

Årets utgave av Roland-Garros er Runes første, og han har slått flere gode spillere på veien mot møtet med Ruud. Han tok sin første tittel på ATP-touren i München tidlig i mai, i en turnering der han slo ut blant andre verdenstreer Alexander Zverev på veien.

Kvartfinalen i Roland-Garros spilles onsdag i den franske hovedstaden.

Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen i Paris, mens Rune er den siste useedede igjen. Det vil ikke Ruud legge for mye i, selv om han på forhånd vil bli sett på som klar favoritt.

Rune la ingenting mellom i oppgjøret mot Tsitsipas, og selv om det ble en spennende avslutning, greide den unge dansken å sikre triumf og avansement.

(©NTB)

Flere nyheter: