Menu
Norges tennisess Casper Ruud (23) gjorde mange enkle feil da han tapte mot Botic van de Zandschulp i ATP-turneringen i München. Foto: Sven Hoppe / AP / NTB

Ruud snublet mot nederlender – ute av ATP-turneringen i München

En ujevn Casper Ruud klarte ikke å slå nederlandske Botic van de Zandschulp i kvartfinalen av ATP-turneringen i München fredag. Han tapte 5-7, 1-6.

Av NTB | 29.04.2022 15:30:57

Sport: Ruud greide heller ikke denne gangen å ta sin første seier over Van de Zandschulp. I fjor tapte han overraskende for nederlenderen i US Open.

Van de Zandschulp er ranket som nummer 40 i verden, mens Ruud ligger på 7. plass.

– Det gikk ikke helt veien i dag. Det var et tøft og jevnt første sett. Andre sett var enklere for ham, men med jevne, lange game i starten som ikke gikk min vei, sa Ruud til NTB etter exiten.

Nå venter store turneringer i Madrid og Roma for tennisesset.

– Det er noen av de største turneringene i løpet av året. Jeg får gjøre mitt beste for å spille bra, være i form og vinne mange kamper.

Nederlenderen utnyttet feilene fra Ruud og brøt serven på stillingen 5-5. 23-åringen forsøkte å svare, men Van de Zandschulp tok første sett 7-5.

I andre sett ble vondt til verre for gutten fra Snarøya. I tredje game brøt nederlenderen på nytt nordmannens serve. Van de Zandschulp tok også neste game, før han brøt Ruud på nytt og gikk opp i stillingen 4-1.

Ruud klarte aldri å svare og tapte til slutt 1-6.

Casper Ruud ble seedet som nummer to i turneringen, og var den høyest rangerte spilleren igjen etter at Alexander Zverev røk ut.

Finalen spilles søndag.

Ruud startet med serven og tok enkelt åpningsgamet. Utover i settet tilspisset det seg, og nordmannen ga tydelig uttrykk for at han ikke var fornøyd med eget spill.

I semifinalen venter serbiske Miomir Kecmanovic for nederlenderen.

(©NTB)

Flere nyheter: