Menu
Casper Ruud i aksjon i Miami Open tidligere i april. Der spilte han seg fram til finalen. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB.

Ruud slo finne og er klar for kvartfinale i Barcelona

Casper Ruud (23) spilte solid mot den jevngamle finnen Emil Ruusuvuori og vant 6-2, 6-2 i strake sett. Det betyr kvartfinale i Barcelona senere fredag.

Av NTB | 22.04.2022 13:34:35

Sport: Kampen skulle egentlig ha vært spilt torsdag, men den ble da utsatt på grunn av regn.

Da kampen mellom annenseedede Ruud og den useedede finnen kom i gang klokka 12 fredag, viste nordmannen hvem som var best på grusen i ATP500-turneringen i Barcelona. Casper Ruud brøt finnens servegame to ganger i det første settet og tok det enkelt 6-2.

Ruud malte sikkert og trutt finnen i stykker og vant også det andre settet 6-2 etter nok et tidlig servebrudd.

Ruud er ranket som nummer sju i verden, og han var klar favoritt mot finnen som er nummer 73 på verdensrankingen. Ruud slo også finnen i US Open i 2020 i den første duellen mellom de to.

I kvartfinalen senere fredag blir det kamp mot Pablo Carreño Busta fra Spania. Han slo Lorenzo Sonego fra Italia 2-1 etter settsifrene 6-2, 5-7, 6-2.

Casper Ruud åpnet turneringen i Barcelona med seier (6-3, 6-2) over amerikaneren Brandon Nakashima i 2. runde.

I den forrige turneringen røk Ruud ut mot Grigor Dimitrov i 3. runde i ATP1000-turneringen i Monte Carlo. Den turneringen vant grekeren Stefanos Tsitsipas, og han er også førsteseedet i Barcelona.

(©NTB)