Menu
Casper Ruud røk ut av ATP-turneringen på Mallorca torsdag etter tap mot Daniil Medvedev. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Ruud slått ut av verdenstoeren: – Server ikke bra nok

Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

Av NTB | 24.06.2021 18:39:32

Sport: Ruud ble felt av at han ikke hadde server på det nivået man er vant til å se. På det spanske gressunderlaget ble han i det andre settet brutt hele fire ganger.

– Jeg server ikke bra nok. Det må jeg jobbe med inn mot Wimbledon, sa Ruud til NTB etter tapet.

Medvedev medga at han dro nytte av Ruuds svake server.

– Jeg er veldig glad for at jeg vant. Casper er ikke best på gress, men i det første settet spilte han bra. Med en gang han begynte å serve litt dårlig, prøvde jeg å dra fordel av det så fort jeg kunne, sa russeren i seiersintervjuet med arrangøren.

De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet. I game nummer elleve fikk derimot Medvedev sjansen til å bryte. Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en mulighet til å redde inn gamet.

Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Han servet inn det siste gamet og vant første sett 7-5.

I løpet av de tre første servegame hadde seerne fått se tre servebrudd, der Medvedev sto for to av dem. I det fjerde gamet kom russeren til hektene igjen og økte dermed ledelsen sin til 3-1 og ga Ruud trøbbel.

Medvedev fortsatte å storspille og brøt Ruuds fjerde servegame på fire forsøk. Dermed sto det 4-1, og seieren var så godt som sikret for verdenstoeren. Ruud ble igjen brutt i det siste gamet.

Ruud er ikke kjent for å være en gresspiller, men sier at han denne sesongen har mer selvtillit enn tidligere.

– I år vet jeg at jeg kommer inn i turneringer og kan vinne kamper, sier han.

Pablo Carreño Busta venter nå i semifinalen for Medvedev. Han er seedet som nummer fire i turneringen, plassen foran Casper Ruud. Medvedev er førsteseedet på Mallorca.

Fremover venter oppvarming til Wimbledon for Ruud. Den ikoniske turneringen starter 28. juni. Det gleder nordmannen seg til. Han går inn i turneringen med sin høyeste seeding i en Grand Slam noensinne.

– Det er litt komisk, for jeg har ikke hatt altfor mye suksess på det. Det er vel resultatet av at jeg har hatt en bra grussesong, sier Ruud.

Sett nummer to startet som det første sluttet. Medvedev brøt igjen Ruuds serve etter gode ballvekslinger. Dermed hadde Ruud en stor jobb foran seg om det skulle bli avansement.

Ruud slo Tennys Sandgren i strake sett i tirsdagens kamp med sifrene 6-3 og 6-4. men i torsdagens kvartfinale ble det stopp for nordmannen. Ruud er også ute av doubles-turneringen i samme turnering.

(©NTB)

Flere nyheter: