Menu
Casper Ruud beskyldes for å hovere etter kvartfinaleseieren over sin danske motstander Holger Rune. Foto: Michel Euler / NTB / AP

Ruud slår tilbake mot Rune: – Ren løgn

Danske Holger Rune beskylder Casper Ruud for å ha ropt opp i ansiktet på ham etter nattens kamp. Casper Ruud kaller det «en stor løgn».

Av NTB | 02.06.2022 19:00:54

Sport: Ruud tok seg til semifinalen i Roland-Garros med 3-1-seier over Rune.

Ifølge det danske tennistalentet ropte Ruud «JAAA» opp i ansiktet på ham da de to var på vei inn i garderoben.

– På vei til omkledningsrommet skal han og hans team passere meg. Teamet er egentlig snille og greie, men så går han (Ruud) direkte bort til meg og roper «JAAA» rett opp i ansiktet mitt, hevdet den 19 år gamle dansken overfor avisen Ekstra Bladet.

Far og trener Christian Ruud avviste påstanden som løgn fra Runes side, og nå kommenterer Casper Ruud også uttalelsen overfor Discovery.

– Det er en stor garderobe vi satt i etter kampen, der jeg og resten av teamet sitter på én side, mens han sitter på en helt annen side. Jeg tok isbad og fikk restituert litt etter kampen, og så dro vi hjem. Hvordan han får det til å stemme at jeg ropte noe i ansiktet hans, det er vanskelig å forstå. Det er løgn. Jeg håper det er siste gang han setter ut slike løgner.

– Faren var der ikke da det skjedde, han hadde gått. Det var kun den fysiske treneren eller behandleren. Det var mens Holger ventet på dopingkontroll, så det kan ikke faren uttale seg om, hevdet hun overfor B.T.

– En ting er at man roper opp i ansiktet på min sønn. En annen ting er at faren lyver til pressen. Det er grenseoverskridende atferd, sier hun.

Christian Ruud har ikke ønsket å kommentere de siste utspillene fra Aneke Rune.

Ruud roste sin motstander for hans spill etter kampen, men kom også med et stikk da han mente at Rune snart burde se å bli voksen. Det var en henvisning til at dansken ga uttrykk for sin frustrasjon da spillet ikke gikk helt hans vei.

Ifølge Ruud var det flere ganger at Rune ville ha en ball sjekket om den var ute, selv om den var klart ut. Dansken gikk hele tiden og kjeftet på noe ute på banen.

– Jeg kjenner ikke Holger personlig, men man har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny, og det kan unnskyldes. Men når man er på en stor scene, er det kanskje på tide å vokse opp litt. Det er andre spillere som også kan bli frustrert og sint og knuse racketer, men jeg synes det går an å vise litt respekt mot motstanderen. Det han viste i dag, sto det ikke så mye respekt av i min verden, sa Ruud til norske medier i Paris.

Rune på sin side mente han har vist Ruud respekt.

– Jeg sa «bravo» flere ganger da han hadde gode slag. Jeg har sagt mange ganger til pressen at han er en utrolig spiller, spesielt på grus. Jeg har stor respekt for det. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, sa han.

– Jeg elsker min mor, og jeg sendte henne ikke bort. Når jeg er frustrert, kan det hjelpe at enten min mor eller trener drar, så jeg ikke har to å henvende meg til. Hun dro også på et tidspunkt mot Stefanos (Tsitsipas) for å gi meg ro. Det styrer hun, ikke jeg, skriver Rune på Twitter.

– Det er feil, det han påstår. Det er virkelig ikke det som skjedde. En stor løgn, og det er skuffende å bli løyet om, sier den norske tennisstjernen, før han utdyper:

Runes mor, Aneke Rune, sto fast på at sønnen sitter på den korrekte versjonen av hendelsen da hun ble konfrontert med Christian Ruuds utspill om løgn fra danskens side.

Ruud og Rune har vist seg som to forskjellige spillere på touren. Ruud savnet i likhet med dansken respekt etter kampen.

På et tidspunkt ropte dansken «forlat, forlat» i retning sin mor, som dro fra arenaen. Hun kom tilbake senere i kampen. Rune tilbakeviser at han «kastet ut» moren sin.

(©NTB)

Flere nyheter: