Menu
Casper Ruud i aksjon i kampen mot Khumoyun Sultanov fra Usbekistan i første runde av Davis Cup fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Ruud og Durasovic vant hver sin kamp i Davis Cup for Norge

Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

Av NTB | 17.09.2021 21:37:14

Sport: Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

Kampen gikk for tilnærmet fulle tribuner.

– Jeg er ganske bra fornøyd med kampen. Han spilte bedre enn rankingen skulle tilsi, men jeg varierte spillet bra og forsvarte meg godt, sa Casper Ruud til Eurosport.

Senere fredag vant Viktor Durasovic over Dennis Istomin. Til tross for Istomin en gang i tiden var ranket som nummer 33 i verden, var det nordmannen som tok det første settet med 6-4. I det andre settet brøt Durasovic til 3-2, og da var mye gjort. Durasovic gikk opp til 4-2 i eget game, og til slutt vant han også det andre settet 6-4.

Davis Cup fortsetter på hardcourten i Oslo Tennisarena lørdag. Lørdagens første kamp er en doublekamp mellom Ruud/Durasovic og Sanjar Fayziev/Istomin. Vinner Norge der er alt avgjort. i motsatt må det flere kamper til.

– Vi vil helst vinne 3-0 på forsøk, sa Durasovic til intervjueren i hallen.

(©NTB)