Menu
Casper Ruud møter canadiske Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen i Montreal fredag. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press via AP / NTB

Ruud møter hjemmehåp i kvartfinalen i Montreal: – Tar med meg godt spill

Felix Auger-Aliassime står på motsatt banehalvdel for tennisesset Casper Ruud i kvartfinalen av Masters 1000-turneringen i canadiske Montreal fredag kveld.

Av NTB | 12.08.2022 07:00:51

Sport: Auger-Aliassime slo britiske Cameron Norrie i to strake sett med sifrene 6-3, 6-4 torsdag kveld. Den sjetteseedede canadieren har bare møtt Ruud to ganger før, der det har blitt én seier hver. Begge kampene har vært i Masters 1000-turneringer.

Sist de møttes var i Madrid i fjor. Der utklasset Ruud motstanderen med 6-1, 6-4. Ruud tok seg videre til kvartfinalen med å vende til seier over spanske Roberto Bautista Agut. Regn førte til at kampen måtte ta en lengre pause tidlig i det andre settet.

– Jeg fikk en liten pause der med regnet og klarte å samle sammen litt ekstra energi. Det er litt fuktig og varmt her. Det var selvfølgelig viktig å vinne det andre settet og holde meg inne i kampen. Han er en spiller jeg har slitt med å vinne mot tidligere, så det var verdt ventetiden kan man si, sa Ruud til NTB etter kampen.

– Jeg tar med meg godt spill inn til neste kamp og håper jeg kan levere der, fortsatte han.

Flere sterke spillere har måttet pakke sammen og forlate storturneringen i Canada. Ruud er den høyeste seedede spilleren igjen.

(©NTB)