Menu
Casper Ruud håper å opprettholde sin gode statistikk på grus det siste året. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Ruud møter argentiner i Rio Open

Casper Ruud går rett inn i 2. runde av Rio Open. Der møter han argentinske Francisco Cerúndolo, som slo Benoit Paire i første runde.

Av NTB | 16.02.2022 07:26:31

Sport: Argentineren har aldri før spilt mot jevngamle Ruud. De møtes for første gang i åttedelsfinalen av grusturneringen i Rio de Janeiro. ATP 500-turneringen regnes som Sør-Amerikas største tennisturnering.

Ruud er 2.-seedet i turneringen, bare bak italienske Matteo Berrettini. Nordmannen har likevel et favorittstempel etter at han vant sin sjuende ATP-tittel på grusen i Buenos Aires sist helg.

Ruud har ikke tapt på favorittunderlaget siden tredje runde i Roland-Garros 4. juni i fjor. Siden har han vunnet 15 kamper på rad på grus og sikret fire ATP-titler på underlaget.

32 år gamle Paire stilte som favoritt mot Cerúndolo, men fikk det tøft mot sin ni år yngre motstander i kampen som ble spilt natt til onsdag norsk tid.

Cerúndolo er rangert som nummer 100 på ATP-rankingen, men klarte likevel å komme seirende ut mot langt mer meritterte Paire, som er på 51.-plass på ATP-rankingen. Cerúndolo vant med settsifrene 6-3, 4-6, 6-2.

(©NTB)

Flere nyheter: