Menu
Casper Ruud vant førstesettet klart i Madrid. foto: Sven Hoppe, DPA via AP / NTB

Ruud med full kontroll i Madrid: Enkel seier over Auger-Aliassime

Casper Ruud spilte canadiske Felix Auger-Aliassime av banen i Madrid Open i tennis. Nordmannen tok seg til andre runde etter en sterk kamp.

Av NTB | 04.05.2021 12:54:40

Sport: Oppgjøret endte med sifrene 6-1, 6-4.

– Det var en bra kamp generelt sett. Jeg servet ekstremt bra. Dette gir meg en god følelse, sa Ruud til Eurosport etterpå.

– Jeg er veldig glad det bare ble to sett i dag. Førstesettet mitt var bra, men han misset litt også. Det spiller litt inn hva motstanderen gjør, tilføyde han.

Ruud vant førstesettet 6-1 etter å ha fått til det meste. Det tok bare vel en halvtime å spille de sju gamene på grusen i den spanske hovedstaden.

Det ble jevnere i andresettet, men Ruud sto for det første servebreaket da han gikk opp til 4-3-ledelse i solskinnet i Madrid. Deretter hadde nordmannen to matchballer på stillingen 5-3, men Auger-Aliassime avverget begge og reduserte til 4-5.

Ruud sikret seg kjapt 40-0 i siste game, og i det tredje forsøket slo han inn matchballen. Kampen varte i halvannen time. Ruud var ikke særlig presset noen gang.

Ruud møter japanske Yoshihito Nishioka eller serberen Filip Krajinovic i andre runde. Slik tablået ser ut vil trolig verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas vente allerede i tredje runde om Ruud spiller seg dit.

Auger-Aliassime er nummer 20 på ATP-rankingen der Ruud innehar 22.-plassen.

(©NTB)

Flere nyheter: