Menu
Casper Ruud rykker oppover på verdensrankingen og håper å slå seg inn blant topp 50 i neste uke. Foto: Trevor Collens / AP / NTB scanpix

Ruud med bestenotering på verdensrankingen

Casper Ruud klatrer én plass til 53.-plass på den ferske verdensrankingen i tennis. Det er 21-åringens høyeste plassering noensinne.

Av NTB | 06.01.2020 09:55:07

Sport: Tennistalentet, som for tiden spiller ATP Cup i Australia, går ned sju poeng, men likevel opp én plass. Ruud hadde ligget på 54.-plass på verdensrankingen siden slutten av november.

Et større rankingbyks kan Ruud vente seg i neste uke. Den svært imponerende innsatsen i ATP Cup, der nordmannen har slått både John Isner og Fabio Fognini, kan gi ham nok rankingpoeng til å ta steget inn blant topp 50 i verden.

– Jeg tror at jeg kanskje om en ukes tid bryter inn på topp 50 for første gang. Det er noe jeg har hatt som mål, sa Ruud til NTB søndag.

Hans lagmakker i ATP Cup, Viktor Durasovic, er rangert på 329.-plass. De er de eneste norske herrespillerne blant de 1000 beste på verdensrankingen.

Helt i toppen av verdensrankingen troner spanjolen Rafael Nadal fortsatt øverst, med Novak Djokovic (Serbia) og Roger Federer (Sveits) på de neste plassene.

Årets første Grand Slam-turnering, Australian Open, starter 20. januar.

(©NTB)

Flere nyheter: