Menu
Casper Ruud tapte ATP-finalen i Torino mot Novak Djokovic fra Serbia søndag. Foto: AP / Antonio Calanni / NTB.

Ruud måtte gi tapt for Djokovic i ATP-finalen i Torino

Casper Ruud storspilte i perioder, men kunne ikke stå imot Novak Djokovic i finalen i ATP-sluttspillet. Serberen vant 7-5, 6–3.

Av NTB | 20.11.2022 21:26:39

Sport: – Det har vært et år med mye oppgang og noen nedturer, og jeg ser allerede fram til neste sesong, sa en ikke altfor skuffet Ruud i intervjuet med arrangøren etter tapet for Djokovic.

Djokovic halte i land et svært jevnt første sett, etter at han brøt Ruuds serve og vant 7-5. Da hadde nordmannen stått imot tre tidligere breakballer fra serberen.

– Det er små marginer, ett brudd var nok i hvert sett. Jeg fikk ham til å løpe og jeg er veldig fornøyd, sa Djokovic til arrangøren etter kampen.

– Jeg har ventet i sju år på en ny seier, og det gjør akkurat denne enda deiligere, sa serberen.

– Djokovic kjører perfekt taktikk mot Casper, presser ham og får ham til å løpe sideveis. Han er så utrolig nøyaktig. Forferdelig for Casper, så klart, men han lærer av det.

Begge finalistene holdt sine resterende servegame, og Djokovic vant det andre setter 6-3.

Han har i løpet av turneringen i Torino spilt seg opp tre plasser på ATP-rankingen og vil nå være nummer fem, på plassen bak Ruud.

Serberen har hatt en spesiell sesong, der han har gått glipp av to Grand Slam-turneringer og fire Masters-turneringer.

Søndagens finale var den fjerde store for Ruud i 2022. Han kan se tilbake på to Grand Slam-finaler (Paris og New York), samt finalen i Masters-turneringen i Miami.

– Å ta seg helt til en finale er mer enn jeg hadde forventet før jeg kom hit, sa Ruud til NTB før finalen.

ATP-sluttspillet var en stor opptur for nordmannen, som trøblet en god del etter US Open-finalen mot Carlos Alcaraz i september.

I det andre settet trykket serberen enda hardere på og nivåforskjellen ble større. Djokovic brøt Ruuds serve i det fjerde gamet og gikk opp til 3-1. Det forspranget klarte nordmannen ikke å ta igjen.

Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald oppsummerte kampen slik:

Det er sjette gang Djokovic vinner ATP-sluttspillet, sist gang i 2015, og serberen (35) er dermed den eldste som vinner turneringen.

(©NTB)