Menu
Casper Ruud er klar for finale i Gstaad. Han hadde ingen problemer med å slå Albert Ramos-Viñolas i semifinalen. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Ruud lekte seg til finale i Gstaad: – En av mine bedre kamper

Casper Ruud feide Albert Ramos-Viñolas av banen og er klar for finale i ATP 250-turneringen i Gstaad. Nordmannen knuste spanjolen med settsifrene 6-2, 6-0.

Av NTB | 23.07.2022 15:50:49

Sport: Tittelforsvarer Ruud fikk en flott åpning på fredagens match og brøt sin spanske motstander ved første anledning og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse. Snarøya-gutten brøt nok en gang og sikret 6-2 i det første settet.

Også i det andre settet fikk Ruud servebrudd ved første mulighet. Ramon-Viñolas gjorde flere enkle feil og ga sin norske motstander en enkel vei til finalen.

– Det var absolutt en av mine bedre kamper på en god stund og nesten i hele år. Det var gøy å få til en såpass bra match, i en viktig kamp som det her. Jeg er veldig fornøyd med dagens spill. Alt gikk på en måte min vei, sier Ruud til NTB.

Ruud spilte solid og begynner å finne storformen som førte ham til tre strake turneringsseirer i Båstad, Gstaad og Kitzbühel i fjor. I år røk Ruud ut i sin første kamp i Båstad, mot Francisco Cerundolo, som endte opp med å vinne turneringen.

– Det har vært en helt fantastisk opplevelse for meg å spille i Sveits. Det er ett eller annet med det landet her. Det minner litt om Norge på noen måter. De har god mat og hyggelige folk, så det er absolutt god grunn til å trives her i Sveits.

I årets finale venter Matteo Berrettini. Kampen spilles klokken 11.30 søndag. Italieneren knuste Dominic Thiem i strake sett i sin semifinale tidligere på dagen.

– Nå er jeg tilbake i finalen her i Gstaad som i fjor og jeg skal selvfølgelig prøve å forsvare tittelen min i morgen. Det blir en tøff match mot Berrettini, forteller Ruud.

– Det blir en spennende match og jeg gleder meg. Det blir absolutt en kamp å se fram mot. Jeg håper at jeg kan dra fram de minnene jeg har fra de gangene jeg har slått ham og se om det kan gå i morgen også, sier Ruud om duellen med Berrettini.

26-åringen fra Italia trives best på gressunderlag, noe han viste i Wimbledon i fjor, da han gikk hele veien til finalen. Berrettini har vært helt oppe på 6.-plass på ATP-rankingen, men denne sesongen har skader og sykdom kommet i veien for Berrettini, som nå er på 14.-plass på rankingen.

I årets Wimbledon måtte Berrettini trekke seg på grunn av koronasmitte, etter at han hadde seilet opp som en av favorittene ved å vinne to gressturneringer i forkant av Grand Slam-turneringen i London.

Før han vant ATP 250-turneringen i Stuttgart og den påfølgende ATP 500-turneringen på Queen’s Club i London, var Berrettini ute med skade i tre måneder etter en operasjon i høyrehånden.

I Kitzbühel skal Ruud igjen prøve å forsvare ATP-poengene han tjente på å vinne turneringen i fjor. Selv om Ruud skulle ende opp med å vinne i Gstaad, vil han bli tatt igjen på ATP-rankingen av Carlos Alcaraz dersom spanjolen går til finale i ATP 500-turneringen i Hamburg senere i dag.

Ved å komme til finalen i Gstaad har i alle fall Ruud klart å holde tidligere verdensener Novak Djokovic bak seg på ATP-rankingen.

Berrettini vant turneringen i Gstaad i 2018 og Ruud vet hva som venter ham i finalen.

– Jeg må returnere veldig bra, for han server så bra. Han har masse selvtillit fra å vinne tittelen før. Måtte den beste mannen vinne, sa Ruud i et intervju vist på Discovery.

I Gstaad har Ruud ennå til gode å tape et eneste sett. Med turneringsseier i Genève i mai og i Gstaad i fjor har Ruud nå vunnet 15 strake kamper på sveitsisk jord.

Berrettini har møtt Ruud fire ganger tidligere og det har endt med to seirer til hver. Sist møte var i ATP Masters 1000-turneringen i Madrid i 2021, der Berrettini for første gang slo Ruud på grus, med sifrene 6-4, 6-4.

Etter finalen i Gstaad vil den neste turneringen for Ruud være ATP250-turneringen i Kitzbühel neste uke. Han er også tittelforsvarer i Østerrike, der det også spilles på grus.

(©NTB)

Flere nyheter: