Menu
Norges tennis håp Casper Ruud hadde ingen problemer mot den danske junioren Holger Rune i 1. runde av Monte Carlo Open. Foto: Heiko Junge / NTB

Ruud kontrollert videre i Monaco – tøff argentiner venter

Danske Holger Rune ble ingen målestokk for Casper Ruud i 1. runde av tennisturneringen Monte-Carlo Masters. Nordmannen vant i strake sett.

Av NTB | 13.04.2021 19:04:05

Sport: Ruud, som spiller sin annen grusturnering for året, vant kontrollert 6-2, 6-1.

Danske Rune er en 17-åring som kom inn i turneringen via wildcard og er ranket som verdens beste juniorspiller. Han er dermed i den posisjonen Ruud var i for fem år siden.

– Det var en god kamp mot nok en ung spiller. Heldigvis fikk jeg en seier denne gangen, og jeg spilte en bedre kamp enn i Marbella, sier Ruud til NTB.

Forrige uke tapte han for det spanske stortalentet Carlos Alcaraz (17). Jevnaldrende Rune ble ikke like tøff.

– En grei kamp av Casper. Dansken gjør mye feil og overspilte nok litt. Casper servet ikke bra nok, men var god i grunnspillet. Det ble litt enklere enn vi hadde trodd, sa trener og far Christian Ruud til Eurosport.

I det andre settet var dansken litt mer med, men Ruud klarte å bryte motstanderens første servegame. Rune brøt riktignok tilbake umiddelbart, men et nytt servebrudd for Ruud ga 3-1-ledelse.

Deretter så nordmannen seg aldri tilbake og tok settet 6-1. Dansken ble minst ett nummer for liten, og spillet hans bar preg av altfor mange upressede feil.

– Jeg vet ikke helt om han (Rune) fikk til sitt beste spill i dag, men jeg spilte i hvert fall bra og solid. Jeg klarte å være aggressiv og spille tungt i ballvekslingene, sier Ruud.

Ruud har møtt argentineren fire ganger, to ganger på hardcourt og to ganger på grus, men har aldri vunnet. Schwarzman er seedet som nummer sju i turneringen og nummer ni på verdensrankingen.

– Det blir en tøff match. Han er god, topp ti i verden, og han trives godt på grus. Men det gjør jeg også. Jeg håper jeg kan få til en vending i morgen, men han er antakelig i sitt livs form, sier Ruud.

Han forteller at han er ekstra motivert for årets sesong på favorittunderlaget på grunn av de mange avlysningene i fjor.

– Jeg har hatt en god start på hardcourt, men jeg er spesielt klar for årets grussesong. Jeg er ekstra motivert og gleder meg til alle ukene som kommer, i Barcelona, Madrid, Roma og så videre.

Sesongens største mål, Grand-Slam-turneringen Roland-Garros, spilles fra 30. mai.

Den 22 år gamle nordmannen fikk en forrykende start og gikk raskt opp i 3-0 i første sett før det var spilt elleve minutter. Deretter jevnet det seg ut, men ikke verre enn at Ruud tok det første settet 6-2 på litt over en halvtime.

I 16-delsfinalen venter en gammel kjenning i argentineren Diego Schwartzman. Den spilles allerede onsdag. Schwartzman hadde walkover i 1. runde.

(©NTB)