Menu
Casper Ruud stiller som tittelforsvarer i Båstad. Der stiller rivalen Holger Rune og flere sterke spillere. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Ruud klar for tittelforsvar i Båstad – kan møte Rune i finalen

Lørdag ble trekningen av ATP 250-turneringen i Båstad klar. Casper Ruud vant turneringen i fjor, men kan få langt tøffere motstand på grusen i Sverige i år.

Av NTB | 09.07.2022 17:46:30

Sport: Ruud valgte å ikke delta i Tokyo-OL sist sommer for å spille grusturneringene i Båstad, Gstaad og Kitzbühel. Med flere av de beste spillerne opptatt med OL vant Ruud tre strake turneringsseire.

Nå skal nordmannen prøve å forsvare titlene og rankingpoengene fra turneringene. I Båstad stiller spillere som Andrej Rublev, Stan Wawrinka, Dominic Thiem, OL-sølvvinner Pablo Carreño Busta og Ruuds kvartfinalemotstander fra Roland-Garros, danske Holger Rune.

Det endte med norsk seier mot en hissig danske, i en kamp som har preget overskriftene i både norske og danske medier siden. Rune uttalte da at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på ham da de to var på vei inn i garderoben, en påstand Ruud bestemt har avvist.

I Båstad kan de først møtes i en eventuell finale.

Ruud er førsteseedet i turneringen og får walkover i første runde. Rune, på andre siden av tablået, spiller i første runde, men hvem han møter er enda ikke kjent. Det blir avgjort i kvalifiseringen til turneringen søndag.

(©NTB)