Menu
Casper Ruud vant i strake sett over Jaume Munar og er videre til semifinale i Gstaad. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Ruud klar for semifinale i Gstaad: – Ikke den beste kampen

Casper Ruud vant i strake sett over spanske Jaume Munar i kvartfinalen av ATP 250-turneringen i Gstaad fredag. Nordmannen vant begge settene etter tiebreak.

Av NTB | 22.07.2022 18:50:40

Sport: Ruud stiller som tittelforsvarer i Gstaad og hadde vunnet 13 strake kamper på sveitsisk jord før kampen mot Munar. På ATP-nivå hadde de bare møttes én gang før. Det var i Båstad i 2018, der Ruud vant etter tre sett.

I fredagens kvartfinale unngikk Ruud å tape et sett. Nordmannen vant begge settene etter tiebreak med sifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4). I det første settet ga Ruud fra seg en sunn ledelse som spanjolen utlignet, mens han i det andre settet ledet 4-3 etter et servebrudd.

Han greide likevel ikke å holde det inn og ble brutt i gamet etter. Deretter gikk også det andre settet til tiebreak, der Ruud igjen viste seg sterkere enn Munar.

– Det var litt opp og ned og fram og tilbake. Det var kanskje ikke den beste kampen fra noen sin side, men til syvende og sist spilte jeg bedre da det virkelig gjaldt i tiebreakene. Det er jeg selvsagt fornøyd med, sa Ruud til NTB etter kampen.

– Han er en spiller jeg kjenner veldig godt. Det er første gang vi møtes i kamp siden jeg begynte på akademiet. Det er klart det er litt ekstra nervepirrende, men da det virkelig gjaldt greide jeg å steppe opp, sa Ruud og fortsatte:

– Det kunne fort ha gått til tre sett, så jeg er veldig fornøyd med å stå her og ha vunnet kampen. Jeg skal forsøke å slippe meg litt mer løs i morgen.

Ruud har møtt Ramos-Viñolas fem ganger før. Ruud tapte de tre første kampene mot spanjolen, men har vunnet de to siste oppgjørene. Senest i 1. runde av årets Wimbledon. Det første møtet med Jarry lar vente på seg.

– Begge er gode spillere. Albert har jeg spilt mot flere ganger i karrieren allerede. Jarry tror jeg ikke at jeg har spilt mot, men jeg har trent med ham. Begge vil bli en tøff utfordring, sa Ruud.

For ett år siden gikk Ruud til topps i Gstaad, etter å ha vunnet grusturneringen i Båstad. Snarøya-gutten fulgte så opp med å sikre en tredje strake turneringsseier på grus i Kitzbühel.

Argentineren endte riktignok opp med å turneringen i Båstad og har fulgt opp med å slå verdensåtter Andrej Rublev i en grusturnering i Hamburg torsdag.

I ATP 500-turneringen i Tyskland stiller flere sterke tennisspillere. En av dem er det spanske stortalentet Carlos Alcaraz. Kommer spanjolen seg til finale i Hamburg, vil han gå forbi Ruud på ATP-rankingen, uavhengig om nordmannen ender opp med å forsvare tittelen i Gstaad.

Kvartfinalemotstanderne hadde god kjennskap til hverandre fra før, etter å ha spilt sammen på Rafael Nadals akademi på Mallorca.

Ruuds semifinalemotstander blir spanske Albert Ramos-Viñolas, som slo chilenske Nicolas Jarry i en lag tresetter som spanjolen vant 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (10-8).

Det startet ikke like knirkefritt som tittelforsvarer i turneringene denne sommeren. Etter å ha gått inn i 2. runde i Båstad som førsteseedet, ble det tap i nordmannens åpningskamp mot Francisco Cerundolo.

(©NTB)

Flere nyheter: