reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud er klar for finale i US Open. Foto: Pontus Höök / NTB.

Ruud klar for finale i US Open – kan bli verdensener i løpet av natten

Casper Ruud (23) fortsetter å flytte grenser. Nordmannen er klar for en historisk finale i US Open og kan krone en perfekt kveld med å bli verdensener i tennis.

Av NTB | 10.09.2022 01:20:47

Sport: Snarøya-gutten er nemlig sikret å innta posisjonen som verdensener dersom spanske Carlos Alcaraz taper sin semifinale mot amerikaneren Frances Tiafoe. Skulle spanjolen innfri, vil vinneren av søndagens finale mellom Ruud og Alcaraz innta 1.-plassen på ATP-rankingen.

– Tilskuerne kan glede seg til en spennende semifinale. Jeg tror Carlos og Frances sitter på mange av de samme følelsene som det Karen og jeg gjorde i dag, sa Ruud til Eurosport.

– Jeg gleder meg hvert fall veldig til å følge med, 23-åringen.

– Dette var nok en god kamp fra meg. Vi var begge litt nervøse i starten, og man er nødt til å huske på at dette muligens var den største kampen i karrieren for oss begge. Seieren i det første settet ga meg ro, og i det andre og fjerde settet spilte jeg fenomenalt, sa en tydelig fornøyd Ruud i seiersintervjuet på indre bane.

Den norske tenniskometen er dermed klar for sin andre Grand Slam-finale denne sesongen. I starten av juni tok Snarøya-gutten seg hele veien til finalen i Roland-Garros der det ble tap mot Rafael Nadal.

– Etter finalen i Roland-Garros var jeg selvfølgelig utrolig fornøyd, men likevel ydmyk nok til å tenke at det kunne bli min eneste finale i en Grand Slam-turnering. Nå er jeg tilbake noen måneder senere, så det er vanskelig å beskrive med ord, fortsatte 23-åringen.

Russiske Khatsjanov svarte og reduserte til 2-1 i det tredje settet. Dermed var det liv i kampen om finalebilletten på Arthur Ashe Stadium i New York.

– Jeg føler egentlig ikke at jeg gjorde så mye feil i det tredje settet, og det handlet mest om at Karen spilte veldig godt, konkluderte Ruud til Eurosport etter kampen.

Russeren var ikke i nærheten av å henge med Ruud, og 23-åringen sikret til slutt en overbevisende 6-2-seier i det som viste seg å bli det avgjørende settet.

– Tennis er et psykologisk og fysisk spill, og noen ganger må man late som man føler seg bedre enn man gjør. Da handler det om å puste med magen, avsluttet Ruud.

Casper Ruud hadde på sin side få problemer med å avansere til finale i US Open. Nordmannen smadret Karen Khatsjanov med sifrene 7-6 (7-5), 6-2, 5-7 og 6-2.

Ruud ble tvunget til å skvise ut en tiebreak-seier i fredagens åpningssett, men i det andre settet var Ruud overlegen og vant enkelt 6-2.

Etter et jevn åpning på det fjerde settet, klarte Ruud å bryte Khatsjanovs andre servegame. Nordmannen beholdt deretter momentumet og så seg heller aldri tilbake.

(©NTB)