Menu
Casper Ruud server under kampen mot Federico Delbonis i ATP-turneringen i Buenos Aires. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Ruud klar for finale i Buenos Aires da motstanderen møtte veggen

Håpet om å tittelforsvaret i Buenos Aires lever for Casper Ruud. Lørdag sikret han seg finaleplass med seier over hjemmehåpet Federico Delbonis i strake sett.

Av NTB | 12.02.2022 21:56:38

Sport: Den norske tennisproffen, som er førsteseedet i turneringen, utnyttet enkle feil fra Delbonis til å vinne 6-3, 6-3. Sifrene forteller ikke alt om det som i realiteten var en jevn kamp. Det er niende gang Ruud er i en finale på ATP-touren.

Ruud vant i Buenos Aires for to år siden og kom til årets utgave med håp om å reise seg etter skuffelsen da en skade hindret ham fra å delta i Australian Open.

Nordmannen har sett tidvis rusten ut i løpet av turneringen. Det gjorde han lørdag også, men da Delbonis virkelig møtte veggen, kunne Ruud utnytte det å sikre seg overtaket. I finalen venter vinneren av kampen mellom Lorenzo Sonego og Diego Schwartzman.

Dersom det blir Schwartzman er det en spiller som leder 5-2 i seire over Ruud. Sist gang de møttes på grus var det imidlertid Ruud som vant 6-3, 6-3 i Monaco i fjor.

På 3–3 tok Delbonis kommandoen og gjorde et realt forsøk på å bryte igjen, men Ruud holdt unna.

Nordmannen virket presset da, men i neste poeng kunne han utnytte enkle feil fra motstanderen og sikre seg et bruddpoeng. Delbonis gikk nærmest i veggen. Plutselig slo han feil på rekke og rad som sikret Ruud 5-3.

Da kunne Ruud serve hjem seieren i førstesettet i neste poeng.

I tredje game gjorde Delbonis igjen svært enkle feil som sikret Ruud et bruddpoeng til 3-1. Da hadde han finaleplassen langt nede i lomma. Ruud slo også flere upressede feil, men ikke like mange som Delbonis. Dermed var han foran, selv om det ble en jevnspilt kamp med mye nerve.

Ruud kunne hele tiden spille med tryggheten det er å være foran med ett brudd. Han gikk for vinnerslag, kom seg tidvis inn i en rytme i verdenstoppen, men fortsatte å slå litt smårustne feil. Delbonis kollapset imidlertid igjen, og ble brutt da han med kniven på strupen var avhengig av seier. Dermed kunne Ruud juble for 6-3 også i andresettet.

Ruud er populær i Buenos Aires og fikk applaus også lørdag, selv om han da hadde slått to argentinske hjemmehåp på rad. I finalen kan den tredje vente i Diego Schwartzman.

I semifinalen så det lyst ut for Ruud fra start da han brøt Delbonis i argentinerens første servegame. Allerede i neste game måtte Ruud gi fra seg poeng i eget servegame. Delbonis presset nordmannen.

I andresettet var både Delbonis og Ruud tidlig på jakt etter bruddpoeng. Ruud viste fram kvalitetene sine da han sikret et viktig poeng i eget servegame med to lekre lobber på rad. Iskaldt av den norske tennisproffen.

(©NTB)