Menu
Casper Ruud er toppseedet i ATP250-turneringen i Seoul og slet seg videre til kvartfinale. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB

Ruud kjempet seg videre til kvartfinale i Seoul

Verdenstoer Casper Ruud måtte slite med å ta seg videre til kvartfinalen i ATP250-turneringen i Seoul. Han slo chileneren Nicholas Jarry med 2-1 i sett.

Av NTB | 29.09.2022 14:01:08

Sport: Casper Ruud (23) er toppseedet i turneringen og hadde aldri møtt chileneren tidligere. Han vant med settsifrene 6-2, 3-6 og 6-3.

Kampen var over på én time og 43 minutter. Ruud ledet 40-0 i det siste gamet, men misbrukte tre matchballer. På den fjerde lyktes det for nordmannen.

Den 26 år gamle Jarry er ranket som nummer 111 på verdensrankingen.

I fredagens kvartfinale møter Ruud japanske Yoshihito Nishioka som slo landsmannen Taro Daniel i strake sett i sin 2. rundekamp.

Jarry har serven som sitt største våpen og leverte blant annet 13 serveess i kampen. Server godt over 200 km/t var til tider vanskelig å gjøre noe med.

Ruud brøt motstanderens serve direkte før han holdt sin egen serve og brøt på nytt til 3-0-ledelse i det første settet. Selv om chileneren kom litt bedre med utover i settet var aldri nordmannen særlig truet og vant 6-2.

Det andre settet startet litt bedre for Jarry hvor han klarte å holde sin serve. Han avverget to gameballer til norsk ledelse 2-1 neste gang han servet. Han klarte å bryte nordmannen til 3-1-ledelse og holdt sin egen serve til 4-1.

Ruud reduserte til 2-4 og 3-5, men klarte ikke hindre at Jarry tok settet med 6-3 og tvang kampen til et tredje og avgjørende sett.

Den 23 år gamle nordmannen klarte å holde sine server greit, men han hadde problemer med å komme seg til bruddsjanser fram til han fikk to bruddballer og klarte å bryte til 4-2. Han holdt sin egen serve til 5-2-ledelse.

Jarry reduserte til 3-5, men nordmannen kunne serve hjem settet og kampen. Han utnyttet sin fjerde matchball.

(©NTB)