Menu
Casper Ruud server i finalen mot Diego Schartzman. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Ruud i trøbbel i Buenos Aires – tapte førstesettet i finalen

Casper Ruud havnet bakpå fra start da han tapte førstesettet mot Diego Schwartzman i en intens tennisthriller i finalen i Buenos Aires.

Av NTB | 12.02.2022 21:26:17

Sport: Det er første gang i årets turnering Ruud har måttet avgi et sett. Diego Schwartzman vant 7-5 i et førstesett som var svært jevnspilt og med enorm nerve.

Hjemmefansen jublet vilt da Schwartzman klarte å bryte til 6-5 og sikre seg muligheten til å serve settet hjem. Argentineren vant turneringen i fjor, men Ruud var favoritt før finalen i år.

Nordmannen hadde selv muligheten på en settball tidligere i settet til å vinne 6-4, men feilet. Etter en intens ballveksling (høydepunktet i settet) la Schwartzman opp til at Ruud kunne slå en forehandvinner fra nettet. Ballen gikk ut til ellevill jubel fra hjemmefansen. Schwartzman var berget og sikret seg poenget til 5-5.

I det neste poenget var det i stedet Schwartzman som spilte seg til brudd og kunne serve seieren hjem. Ruud var presset, skled på grusen og tydelig frustrert.

Ruud er rangert som nummer åtte i verden, mens Schwartzman er nummer 15. Nordmannen har vunnet 19 kamper på rad på grusen i ATP 250-klassen og er ubeseiret siden mai i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: