Menu
Casper Ruud møter nederlandske Botic Van De Zandschulp i runde to i US Open. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Ruud i New York: – Litt rock’n’roll-stemning

Norges tennisess Casper Ruud (22) er godt i gang i New York og møter nederlandske Botic van de Zandschulp (25) i den andre runden av US Open.

Av NTB | 31.08.2021 09:52:25

Sport: Nederlenderen er rangert som 117 i verden. Det er også det høyeste han har vært noen gang på rankingen.

De to har aldri møtt hverandre på ATP-nivå.

Van de Zandschulp kom under 0-2 i sett mot spanske Carlos Taberner i første runde, men snudde kampen og vant 3-2 etter 3 timer og 37 minutter.

Ruud erkjente etter seieren over Yuichi Sugita at han kjenner spanjolen bedre, men han sa også at han får god hjelp til analyse:

– Pappa (Christian) har fått den jobben og vært mest ute og sett. Det blir nok litt scouting senere, og vi skal nok se kampen som ble spilt i dag, på nytt, sa Ruud til NTB om oppgjøret mellom van de Zandschulp og Taberner.

– Det er litt rock’n’roll-stemning. Det er gøy å høre fansen igjen. Da vi begynte sesongen i fjor her, var det ingen her, sier Ruud.

I New York er det ingen restriksjoner på tilskuere. Det var ikke fullt under Ruuds første kamp, men nordmannen erkjenner at han kjente litt på nervene.

– Første runde i en Grand Slam er alltid litt nervepirrende og spesielt. Vi har ikke spilt Grand Slam siden Wimbledon. Det er best av fem og en annen atmosfære her, sier han.

I en eventuell tredjerunde kan åtteseedede Ruud møte Alejandro Davidovich Fokina, som han tapte for etter fire timers spill i Roland Garros i juni.

Kampen mot van de Zandschulp spilles onsdag.

Etter at koronapandemien brøt ut, har det vært mange avlyste og utsatte konkurranser, og kamper har blitt spilt for tomme tribuner. I New York er det annerledes.

Ruud fikk en betydelig enklere vei til andre runde og avgjorde kampen mot japanske Sugita på 1 time og 51 minutter mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: