Menu
Casper Ruud fikk en trøstepremie etter finaletapet for Rafael Nadal i Roland-Garros. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Ruud hyllet Nadal etter å ha blitt knust i Roland-Garros-finalen

Casper Ruud yppet seg tidvis, men ble slått grundig av Rafael Nadal i sin første Grand Slam-finale i tennis. Etterpå roste han sitt store idol.

Av NTB | 05.06.2022 18:16:02

Sport: – Det viktigste er å gratulere Rafa. Det er din 14. gang (triumf) her og den 22. i Grand Slam. Vi vet alle hvilken mester du er. Nå fikk jeg prøve å spille mot deg i finale. Det er ikke enkelt, og jeg er ikke det første offeret, sa Ruud til unison applaus og jubelbrøl fra tribunen i Paris.

– Dere har tatt meg og familien min inn på akademiet med åpne armer. Takk for det. Du er en stor inspirasjon for meg og for alle som følger tennis verden rundt. Vi håper du fortsetter en stund, fortsatte han henvendt til Nadal.

Spanjolen entret podiet rett etter Ruud og tok imot sin 14. Roland-Garros-pokal. Han kom umiddelbart med rosende ord til nordmannen.

– Casper, det er virkelig en glede å spille mot deg her. Du har allerede en fantastisk karriere. Du og familien din er flotte folk, og jeg ønsker dere alt det beste for framtiden.

En fotskade har hemmet tidenes mestvinnende herrespiller i Grand Slam i lengre tid, men det var ingen tegn på at det preget ham i kampen mot Norges tennisyndling.

Nadal satte standarden med å vinne de to første gamene, og selv om Ruud noterte to servebrudd og ledet 3-1 i annet sett, var 23-åringen aldri skikkelig nær å true spanjolens seier.

36-åringen fra Mallorca var klart best også mot slutten og vant de elleve siste gamene i finalen. Han fastslo også at han ikke kommer til å legge opp, slik mange hadde fryktet.

– Jeg vet ikke hva som skjer i framtiden, men jeg skal fortsette å kjempe for å holde meg i gang. Takk, sa han til publikum.

I sett to maktet nordmannen å skape spenning, og han høstet jubel fra tribunen i Paris da han brøt Nadals serve til 3-1-ledelse. Men i gamene som fulgte hevet Nadal nivået skikkelig, og han vendte settet til 4-3 takket være to strake servebrudd.

Nadal vant også det påfølgende gamet etter kampens første serveess, og han brøt til 6-3. Dermed var Ruud-håp brått snudd til en bortimot umulig vei tilbake for nordmannen.

Han viste fram sin rutine og kvalitet da han freste av gårde til 6-0-seier i det som ble det avgjørende settet mot Ruud. Nordmannen slo hardere enn motstanderen, men gjorde også flere upressede feil, slo færre vinnere og hadde svakere uttelling ved nettet enn motstanderen.

Ruud hadde en drøm om å utfordre sitt store idol i sin største kamp i karrieren, men han må vente en stund til på sin første Grand Slam-pokal.

Nadal dominerte finalen og vant med settsifrene 6-3, 6-3, 6-0. Det var spanjolens 14. finaleseier på like mange forsøk i Roland-Garros og den åttende med triumf i løpet av tre sett.

I åpningssettet var Nadal foran hele veien, og han vant 6-3 med solid serving etter at Ruud omsider holdt egen serve og hadde redusert til 2-4 og 3-5.

Etter søndagens seier er Nadal oppe i 22 Grand Slam-titler – to flere enn Novak Djokovic og Roger Federer. På grusen i Paris har han dominert ofte siden han vant sitt første trofé der som 19-åring i 2005.

(©NTB)