Menu
Serena Williams vinker til publikum etter seieren over Danka Kovinic. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Ruud hyller Williams for én spesiell egenskap: – Ekstremt bra

Serena Williams (40) utsatte sitt mulige farvel til US Open med seier i 1. runde. Casper Ruud er full av lovord om tennislegenden.

Av NTB | 30.08.2022 09:00:45

Sport: Natt til tirsdag slo Williams montenegrinske Danka Kovinic 6-3, 6-3. Et fullsatt stadion med over 23.000 mennesker hjalp henne mot minst én kamp til på det høyeste nivået.

– Jeg føler meg så komfortabel på denne banen foran alle her, sa Williams etter seieren.

Williams har nå vunnet en kamp i US Open i tenårene, 20-årene, 30-årene og 40-årene. Hun vant sin første Grand Slam-tittel på samme arena som 17-åring i 1999.

På spørsmål om US Open er hennes siste turnering, svarte hun:

– Jeg har vært ganske vag om det, ikke sant? Jeg skal fortsette å være vag, for man vet aldri.

– Jeg har vokst opp med navnet Serena, og at hun har vunnet alt som er å vinne. Da jeg så på TV og de store Grand Slam-finalene i dameklassen, var det hun som regel vant. Hun har vært et stort navn og et slags forbilde, sier Ruud til NTB.

Han trekker fram én ting han og flere på ATP-touren kan lære av henne.

– Hun har en fantastisk teknisk serve. Selv om ikke herrespillere tar altfor mye fra damespill i eget spill, men serven er helt ekstremt bra. Det er en av verdens fineste server teknisk, forklarer han.

Williams har i en årrekke hatt blant de mest kraftfulle serverne på WTA-touren. Samtidig har hun også slått serveess med mindre kraft og desto mer presisjon.

Og det har blitt med TV.

– Jeg har aldri hatt noe særlig samtaler med henne. Hun er en stor verdensstjerne. Det er ikke sånn at jeg går opp og snakker med henne helt uten videre. Agenten min kjenner agenten hennes ganske godt. Jeg har snakket med agenten hennes et par ganger, sier han.

Tidligere i august avslørte Williams at nedtellingen til karriereslutt har begynt. Det har vært ryktet at US Open blir hennes siste turnering.

40-åringen har vunnet hele 73 titler i karrieren. 23 av dem er Grand Slam-turneringer.

Casper Ruud tok seg også videre fra 1. runde i New York. Han sier til NTB at han aldri har snakket med Williams personlig, men at han er full av beundring for det han kaller for «en kul dame».

– Hun har påvirket tennisverden på mange måter og vært en kul spiller å følge. Det har vært mye kraft i hennes spill, og det har vært en kul dame å se henne på TV, sier Ruud.

(©NTB)