Menu
Casper Ruud i aksjon mot Alexander Zverev i Cincinnati. Nå er US Open neste for nordmannen. Foto: Aaron Doster / AP / NTB

Ruud fortsatt nummer 11 i verden

Det norske tennisesset Casper Ruud (22) blir værende på 11.-plass på verdensrankingen. Neste turnering for ham er US Open neste uke.

Av NTB | 23.08.2021 06:52:02

Sport: Ruud er 125 poeng bak jevngamle Denis Shapovalov fra Canada som er på 10.-plass på den ferske rankingen. Den eneste forandringen i topp 10 er tyske Alexander Zverev som bytter plass med Rafael Nadal til 4.-plass.

Sist uke sa det stopp for Ruud i kvartfinalen i ATP 1000-turneringen i Cincinnati mot nettopp Zverev.

Tyskeren tok natt til mandag sin fjerde tittel i 2021 da han gikk helt til topps i turneringen med seier i strake sett over Andrej Rublev. Det var 24-åringens femte Masters-tittel. For et par uker siden vant han OL-gull.

Denne uken står Ruud over ATP 250-turneringen i Winston-Salem, så neste oppgave blir US Open, årets siste Grand Slam-turnering.

Den vil gå uten stjernene Dominic Thiem, Rafael Nadal og Roger Federer, og Ruud ligger med det an til å havne i den første gruppen med seedete spillere.

Ruud startet 2021 som nummer 27 i verden og har, først og fremst etter en god sesong på grusen, spilt seg opp 16 plasser.

(©NTB)

Flere nyheter: