Menu
Casper Ruud løftet trofeet som bevis på at han stadig er ubeseiret i Gstaad. Han har vunnet begge gangene han har spilt turneringen. Foto: Anthony Anex / Keystone via AP / NTB

Ruud forsvarte Gstaad-tittelen med mesterlig opphenting: – Det er noe med dette stedet

Casper Ruud sikret sin niende ATP-tittel og forsvarte triumfen i ATP 250-turneringen i Gstaad da han vendte til 2-1-seier over italienske Matteo Berrettini.

Av NTB | 24.07.2022 15:30:45

Sport: Turneringstriumfen var Ruuds andre denne sesongen. I mai slo han portugisiske Joao Sousa i finalen i ATP 250-turneringen i Genève, som også ligger i Sveits. Der forsvarte han også tittelen fra 2021.

Ruud ga ikke fra seg ett eneste sett i de tre kampene før finalen, men han tapte det første søndag. Likevel kjempet han seg mesterlig tilbake og vant kampen med sifrene 4-6, 7-6 (7-4), 6-2.

– Det var en innholdsrik kamp, kan man si. Jeg startet litt rufsete etter et slurvete game. Men så greide jeg å henge med og bite fra meg etter hvert. Så spilte jeg heldigvis et veldig, veldig bra tiebreak som snudde kampen litt. Jeg spilte bedre og bedre etter hvert i kampen, sa Ruud til NTB etter seieren.

– Det var en perfekt måte å ende denne uken på, og jeg er veldig glad for at jeg kjempet meg tilbake etter å ha ligget under, fortsatte han.

– Da jeg vant i Genève i fjor var det min andre ATP-tittel, og nå står jeg her med ni. Fire av de ni har kommet i Sveits, så det er noe med dette stedet, sa Ruud.

Ruud står nå med tre seirer mot Berrettini, mens han har tapt ved to anledninger.

– Dette er en av de beste 250-turneringene vi har på touren, så vi kommer nok tilbake neste år for å nyte tennisen her. Gratulerer til Casper, sa Berrettini.

Det neste for Ruud er ATP 250-turneringen i Kitzbühel kommende uke. Der stiller nordmannen igjen som tittelforsvarer.

I nordmannens tredje servegame møtte han på problemer og ble brutt etter at Berrettini skaffet seg to breakballer. Ruud viste tydelig misnøye underveis.

I det neste gamet brøt egentlig Ruud italieneren etter at nordmannens slag ikke ble dømt utenfor og Berrettini spilte videre. Likevel gikk dommeren tilbake på det og ga Berrettini poenget og en ny sjanse til å redde gamet, noe han klarte. Ruud diskuterte lenge med dommeren i etterkant.

Berrettini servet deretter inn settet.

– Det var tøft å akseptere og innse det. Jeg skal ikke argumentere for at ballen var inn eller ut, men jeg følte at de brukte ekstra lang tid på å bestemme om den skulle dømmes inn eller ut. Jeg trodde i noen sekunder at jeg hadde brutt tilbake, men så fikk jeg den i fleisen. Det var ikke verdens ende at det skjedde og jeg greide å beholde roen, sa Ruud til NTB om situasjonen.

I sett nummer to fikk Berrettini to breakballer i Ruuds andre servegame, men nordmannen reddet seg inn. Ruud slet med å sette Berrettini på de store prøvene i italienerens servegame.

Til slutt måtte settet avgjøres i tiebreak, der Ruud var klart best og vant 7-4.

Ruud fikk en kjempeåpning på det tredje settet med å bryte italienerens andre og tredje servegame. Ruud viste seg sterk og satte Berrettini på større prøver enn tidligere sett. Til slutt greide han ikke stå imot og måtte tåle to raske servebrudd.

Det skulle vise seg å være avgjørende, for Ruud beholdt egen serve ut kampen og kunne juble for seier.

Han pekte blant annet på at han har vunnet nest halvparten av sine ATP-titler i landet.

Berrettini har slitt med en skade i store deler av sesongen, men italieneren har de siste ukene funnet tilbake til god form og kom inn i Gstaad-turneringen som 2.-seedet bak Ruud.

De to kamphanene spilte jevnt, der de begge til tider hadde god kontroll på sine egne servegame, men det var Berrettini som var nærmest servebrudd.

(©NTB)

Flere nyheter: