reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud i Laver Cup nylig. Nå er nordmannen klar for finale i ATP 250-turneringen i San Diego. Foto: Elise Amendola / AP / NTB

Ruud før finalen mot Norrie: – Han blir en vanskelig motstander

Casper Ruud slo bulgarske Grigor Dimitrov i semifinalen i ATP-turneringen i San Diego. Dermed er den norske tennisstjernen klar for finale mot Cameron Norrie.

Av NTB | 03.10.2021 08:22:25

Sport: Den starter tidligst 01.00 natt til mandag norsk tid.

Det ble en ekstremt spennende og jevn semifinale, der Ruud til slutt vant med settsifrene 6-4, 4-6, 6-4. Kampen varte i hele to og en halv time.

Ruud er rangert som nummer ti på ATP-rankingen som ble oppdatert 27. september, mens bulgareren er nummer 29.

– Jeg prøvde bare å fortsette å kjempe og holde meg inne i kampen, for det var mange brudd fram og tilbake, særlig i tredje sett. Jeg fikk også et brudd i andre sett, så jeg visste at det var mulig. Til slutt var det veldig jevnt, slik mange kamper er, og jeg er veldig glad for at jeg greide det i dag, sa han under intervjuet foran publikum etter kampen.

Med innsatsen så langt i San Diego har Ruud, som er kjent som en grusspesialist, virkelig vist at han kan beherske hardcourt også.

Nordmannen fikk ingen optimal åpning, og da bulgareren brøt den første serven hans, var stillingen plutselig 2-0 i favør Dimitrov. Ruud svarte med å bryte motstanderens serve. På stillingen 4-4 brøt han igjen, og settet endte med Ruud-seier 6-4.

I andre sett var det Ruud som begynte best, men hvert overtok Dimitrov overtaket og vant 6-4.

Starten av tredje sett ble en bonanza i servebrudd, der stillingen var 2-2 før noen avspillerne klarte å serve hjem sine egne game. Etter hvert var det Ruud som tok kontrollen over kampen, og han vant settet 6-4.

– Jeg tror ikke vi noen gang har spilt mot hverandre. Men vi spilte sammen for Europa i Laver Cup, så vi er gode venner, og han er en hyggelig fyr. Han har hatt et utrolig år, så han blir en vanskelig motstander, sa Ruud.

– Kamper som den i dag får meg til å tro på at jeg kan vinne turneringer, så jeg går på i morgen med all den energien jeg har igjen, avsluttet han.

Britiske Norrie overrasket stort ved å slå ut den førsteseedede russeren Andrej Rublev, rangert som nummer fem i verden, i sin semifinale. Rublev tok det første settet 6-3, men Norrie slo tilbake og tok de to neste med henholdsvis 6-3 og 6-4.

Begge spillerne i semifinalen lørdag vartet opp med både underholdende og imponerende tennis fra starten av kampen.

I finalen søndag venter Norrie fra Storbritannia, rangert som nummer 28 i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: