Menu
Casper Ruud gikk på et hederlig tap for Novak Djokovic i Masters-semifinalen i Roma. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Ruud etter ny Djokovic-leksjon: – Fortsatt et par hakk for god

En krisestart stoppet ikke Casper Ruud fra å by tennisener Novak Djokovic på motstand i Masters-semifinalen i Roma. Det ble norsk tap med settsifrene 4-6, 3-6.

Av NTB | 14.05.2022 23:15:52

Ruud havnet kraftig bakpå i lørdagens kveldskamp. Etter kort tid lå han under 0-4, men Snarøya-mannen nektet å bli feid av den italienske rødgrusen. Fire reduseringer pyntet på tallene i åpningssettet.

I sett to hadde Ruud god kontroll på sine tre første servegame, men i det fjerde brøt Djokovic til 4-3 etter mange ballvekslinger. Serberen trengte fire bruddballer på å klare det.

Derfra og ut styrte Djokovic inn sin 1000. seier som proff. I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas, som danket ut Tysklands olympiske mester Alexander Zverev etter et comeback (4-6, 6-3, 6-3).

– Det var fantastisk å lede 4-0. Så senket jeg meg litt, og det utnyttet han til å komme tilbake. I andre sett følte jeg alltid at jeg hadde muligheter i hans servegame, sa Djokovic i et seiersintervju vist på Eurosport.

Allerede i første game fikk veteranen et brudd, og han brøt senere på nytt til 3-0. Ruud hadde da ryddet unna to breaksjanser, men den tredje greide han ikke å stoppe.

Norges tennisess viste seg så fra en langt bedre side. Han spilte seg til to blanke servegame, og med ytterligere to vunnede game skapte Ruud spenning i settet. Djokovic kontrollerte inn 6-4 i egen serve.

Ruud hang godt med i det andre settet, men raknet litt mot slutten. Der fikk Djokovic inn to brudd på rad.

– Det var absolutt en velspilt kamp fra begge parter. Han har et ekstremt høyt toppnivå som vi alle vet, og for min del er han fortsatt et par hakk for god. Jeg gjorde mitt beste og ga alt, sa Ruud til NTB etter nederlaget.

– Han er helt ekstrem på kontringer, bevegelser og det å lese spillet. Han rekker omtrent alt. Det er ingen svakheter hos ham, og i 99 av 100 dager er han veldig god og spiller som verdens beste tennisspiller, la Ruud til om Djokovic.

ATP Masters 1000-turneringer er på svært høyt nivå. Det er kun Grand Slam-konkurranser og verdenstourfinalen som har bedre anseelse i tennissporten.

Ruud har tidligere spilt fire Masters-semifinaler. I april fikk han et gjennombrudd ved å ta seg til finalen i Miami Open, der det ble tap for det spanske vidunderbarnet Carlos Alcaraz.

Ruud hadde mange backhandfeil og var ofte unøyaktig i flomlyset i Roma. Det gjør man ikke ustraffet mot Djokovic.

Lørdagens oppgjør var hans tredje i karrieren mot Djokovic, og det var en reprise av deres første møte fra september 2020. Også den gang ble det spilt om finaleplass i Roma. Da vant Djokovic med sifrene 7-5 og 6-3, men på veien måtte han stoppe to norske settballer.

(©NTB)

Flere nyheter: