Menu
Casper Ruud vant førstesettet klart i Madrid. foto: Sven Hoppe, DPA via AP / NTB

Ruud etter Madrid-utklassing: – Nesten feilfritt

Casper Ruud spilte Felix Auger-Aliassime av banen i Madrid Open i tennis. Nordmannen ga seg selv høye karakterer etterpå.

Av NTB | 04.05.2021 13:25:50

Sport: Oppgjøret endte med sifrene 6-1, 6-4.

– Det var en utrolig god match mot en god spiller. Han er farlig på alle underlag. Jeg spilte en nesten feilfri kamp, spesielt i første sett. Jeg servet meget godt og hadde også mange ess, sa Ruud til NTB.

– Forholdene er litt annerledes her enn på andre grusbaner. Det skyldes delvis hvor høyt (667 meter over havet) Madrid ligger. Ballen spretter ofte litt høyere her, fortsatte han.

Det ble jevnere i andresettet, men Ruud sto for det første servebruddet da han gikk opp til 4-3-ledelse i solskinnet i Madrid. Deretter hadde nordmannen to matchballer på stillingen 5-3, men canadieren Auger-Aliassime avverget begge og reduserte til 4-5.

Ruud sikret seg kjapt 40-0 i siste game, og i det tredje forsøket slo han inn matchballen. Kampen varte i halvannen time. Ruud var ikke særlig presset noen gang.

Slik tablået ser ut vil trolig verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas (Hellas) vente allerede i tredje runde om Ruud spiller seg dit. Tsitsipas møter Benoît Paire onsdag kveld.

– Motivasjonen min er skyhøy for denne grussesongen. Jeg vil gjøre det godt her, og så reise til Roma i neste uke, sa nordmannen etter tirsdagens kamp.

Auger-Aliassime er nummer 20 på ATP-rankingen der Ruud innehar 22.-plassen.

Ruud vant førstesettet 6-1 etter å ha fått til det meste. Det tok bare vel en halvtime å spille de sju gamene på rødgrusen i den spanske hovedstaden.

Ruud møter Yoshihito Nishioka i 2. runde onsdag. Japaneren er nummer 60 på ATP-rankingen. Mens det var tidlig start tirsdag, skal Ruud onsdag i aksjon i dagens siste kamp på Arantxa Sanchez stadion, en av turneringens to hovedarenaer. Før det skal fire andre kamper avvikles der, to for menn og to for kvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: