Menu
Casper Ruud fikk det ikke til å stemme mot Jaume Munar tirsdag. Foto: Shuji Kajiyama / AP / NTB

Ruud erkjenner hardkjør etter ny sjokkexit: – Tror kroppen kjente det litt

Casper Ruud røk ut av ATP500-turneringen i Tokyo tirsdag. Etterpå innrømmet han at det har vært litt for mye den siste tiden.

Av NTB | 04.10.2022 11:31:08

Sport: Verdenstreer Ruud fikk store problemer i førsterundekampen mot Jamue Munar. Ruud tapte 3-6, 3-6.

Nordmannen tapte US Open-finalen mot Carlos Alcaraz for tre uker siden. Deretter har det gått slag i slag for den hardtslående tennisstjernen. Davis Cup i Norge ble avløst av Laver Cup, før han dro til Sør-Korea sist uke.

– Jeg har spilt uavbrutt, og jeg tror kroppen min kjente det litt i dag. Det var vanskelig å få maskineriet i gang, sa Ruud etter tapet for Munar.

– Jeg har kanskje presset på litt for mye og prøvd å delta i for mange turneringer og kamper på rad, men jeg ønsket virkelig å komme til Asia og spille disse turneringene, la han til.

Ruud spilte seg opp til 2.-plass på verdensrankingen etter finaletapet for Alcaraz. Nå er han flyttet ett hakk ned. Alt i alt har 2022-sesongen vært en eneste stor opptur med to Grand Slam-finaler.

– Det har vært en lang sommer, sa Ruud.

Ruuds Asia-tur har ikke vært en suksess. Han tapte kvartfinalen i sørkoreanske Seoul sist uke. Tirsdag kom det første nederlaget mot Munar i karrieren. Ruud var førsteseedet i turneringen i Japan.

Ruud trøblet stort i det første settet og ble brutt i egen serve to ganger på rad. Ruud gjorde flere feil, mens Munar ikke hadde noen problemer i sine egne servegame. På 1-5 til spanjolen var Ruud tilbake i slag og brøt tilbake, men fikk igjen trøbbel da han skulle redusere til 3-5.

– Dette er noe av det dårligere vi har sett av Casper så langt i sesongen, det første settet her, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.

Ruud viste bedre tendenser og lå an til 3-3, men misbrukte tre strake bruddballer. 25-åringen gjorde få feil og holdt ballen i spill, mens Ruud var upresis, og Munar kunne juble for sin største skalp i karrieren.

Nå venter en etterlengtet retur til Norge, og Ruud sa det vil bli «bra for kropp og sjel å ha noen dager og uker fri».

Ruud har møtt Munar to ganger tidligere på ATP-touren. Begge kampene har vært på grus, og begge gangene har Ruud vunnet. Sist i kvartfinalen i Gstaad i Sveits i sommer hvor Ruud endte opp med å vinne hele turneringen. Denne gangen fikk spanjolen sin revansje for Ruud som ikke har fått vist sitt beste spill etter Laver Cup.

Spanske Munar fikk Ruud ut av rytmen nesten fra første ball og vant til slutt komfortabelt på utendørsbanen i Tokyo. Munar er nummer 58 i verden og viste tidvis et spill som borger for ytterligere byks på rankingen.

I det andre settet ble Ruud nok en gang brutt med en gang. Nordmannen spilte seg til en bruddball og kunne slå tilbake, men Munar gikk opp til 3-1.

(©NTB)