Menu
Casper Ruud er klar for sin sjuende strake ATP-kvartfinale, denne gang på gress. Her er han i aksjon på favorittunderlaget grus. Foto: Thibault Camus, AP / NTB

Ruud enkelt til kvartfinale på Mallorca: – Føler meg mer og mer komfortabel

Casper Ruud slo amerikanske Tennys Sandgren og er klar for kvartfinale i ATP-turneringen i tennis på Mallorca. Der venter verdenstoer Daniil Medvedev.

Av NTB | 22.06.2021 15:24:05

Sport: Tirsdagens 2.-rundekamp endte med settsifrene 6-3, 6-4 i Ruuds favør. Nordmannen har tatt store steg det siste året, også på det mindre vante gressdekket. Det bekreftet han selv etter kampen mot Sandgren.

– Jeg har fortsatt mange seire igjen til jeg føler meg like komfortabel som på grusen, men det er fint å få to seire på rad. Jeg føler meg mer og mer komfortabel, sa det norske tennisesset til arrangøren.

Hele fire topp-ti-spillere deltar i ATP-250-turneringen på Mallorca. Mange bruker turneringen som oppkjøring til Wimbledon, som innledes neste uke.

– Det er mange gode spillere her. Vi er alle her for å gjøre oss klare til Wimbledon, fastslo Ruud.

De to duellantene fulgte hverandre svært tett og viste begge fram strålende serving i begynnelsen av det første settet. Men det var nordmannen som kunne smile først. På stillingen 4-3 vartet Snarøya-gutten opp med strålende spill, og han tok initiativet i gamet etter en lang ballveksling. Ruud beholdt forspranget og brøt amerikanernes serve.

Ruud gjorde videre ingen feil i egen serve og tok det første settet 6-3.

Amerikaneren med den harde serven måtte på ny gi tapt i egen serve tidlig i det neste settet. Nordmannen hadde på sin side ingen problemer i egne servegame og tok seg dermed enkelt videre i turneringen med 6-4.

Tirsdagens oppgjør var det tredje mellom Ruud og Sandgren på en snau måned. De to spillere kjente derfor godt til hverandres styrker og svakheter før møtet under den varme spanske solen.

Seieren over Sandgren betyr også at Ruud er i sin sjuende strake ATP-kvartfinale. Han har ikke røket ut i 2. runde av en turnering siden tapet for Jiri Vesely i februar.

Kvartfinalen spilles torsdag. Da venter en av karrierens så langt største utfordringer. Ruud møter nummer to på verdensrankingen, Daniil Medvedev, som slo ut franske Corentin Moutet med 6-4, 6-2.

Nordmannen ser ut til å ha funnet seg til rette på det spanske gresset. Med sin hittil beste plassering på verdensrankingen (14) og en tennisbag full av selvtillit, var Ruud storfavoritt mot 68.-rangerte Sandgren.

Tirsdagens seier var Casper Ruuds andre strake triumf i en profesjonell gresskamp. Han er dermed videre til karrierens første kvartfinale på det raske og krevende underlaget.

(©NTB)

Flere nyheter: