Menu
Casper Ruud (t.v.) avbildet sammen med motstander Marin Cilic før semifinalen i Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Ruud bakpå i Roland-Garros-semifinalen

Casper Ruud fikk en fin start, men greide ikke å stoppe Marin Cilic fra å vinne åpningssettet i finalejakten i Roland-Garros.

Av NTB | 03.06.2022 20:01:02

Sport: Et kroatisk brudd til 4-3 ble utslagsgivende. Cilic utnyttet sin første breakball i semifinalen, mens Ruud så sine forsøk bli avverget.

Nordmannen ble igjen brutt da Cilic vant settet 6-3. Det er første gang Ruud spiller en semifinale i en Grand Slam-turnering.

Finalebilletten går til førstemann som vinner tre sett. Den spanske gruskongen Rafael Nadal venter i søndagens duell om trofeet i Paris.

Spillerne innledet med å vinne hvert sitt servegame blankt. Ruud fikk kampens første mulighet til å bryte, men Cilic ryddet unna to bruddballer og utlignet til 2-2.

Senere brøt Cilic effektivt da han først fikk sjansen. Det gjorde han igjen i settets siste game.

Cilic har tapt begge sine to foregående møter med Ruud. Den kroatiske veteranen har én Grand Slam-tittel på merittlista (US Open i 2014), mens han har finalenederlag i Wimbledon (2017) og Australian Open (2018).

(©NTB)