Menu
Casper Ruud og hans makker Viktor Durasovic tapte doublekampen mot Usbekistan i Davis Cup lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ruud avgjorde for Norge i Davis Cup

Casper Ruud slo Sanjar Fayziev i strake sett i den fjerde kampen i Davis Cup mot Usbekistan og sendte Norge videre i turneringen.

Av NTB | 18.09.2021 17:52:12

Sport: Casper Ruud vant 6-3, 6-1 over sin motstander. Norge vant duellen 3-1.

Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte doublekampen tidligere i dagens doubleoppgjøret mot Denis Istomin og Fayziev i strake sett, og usbekerne reduserte til 1-2 i kamper. Dermed hang alt på verdens tiende beste tennisspiller.

Etter at spillerne holdt sine server innledningsvis klarte Ruud å bryte til 2-1. Fayziev var en fotrapp spiller som innledningsvis nærmest var over hele banen.

Fayziev var en seig nøtt og klarte å bryte tilbake til 3-3. Nordmannen skjerpet seg derimot og brøt en gang til og tok settet 6-3.

– Det ble en velspilt match mot nok en god motstander. Han spilte en god kamp og stresset meg med sitt serve/volley-spill. Det er jeg ikke så vant til. Jeg klarte derimot å skjerpe meg og bygge selvtillit og det var nøkkelen i kampen. Jeg følte jeg spilte enda bedre i dag enn i går, sa Ruud til Eurosport.

Vinner Norge to kamper til i Davis Cup vil det norske laget kvalifisere seg til verdensgruppen blant de 16 beste nasjonene. Den neste kampen i Davis Cup går i november og motstanderen trekkes i neste uke.

– Vi er et ungt lag. Jeg tror skal det være mulig å vinne to kamper til. Vi håper på hjemmebane i den neste kampen, sa Ruud.

Det ble et jevnt førstesett hvor Norge og Usbekistan fulgte hverandre fram til 2-3. Da klarte usbekerne å bryte Durasovics serve.

Ruud/Durasovic klarte derimot å bryte tilbake på direkte, mens Ruud holdt serven sin til 4-4. Settet gikk til tie break der Fayziev/Istomin vant litt for enkelt 7-1.

Selv om nordmennene startet annensettet best var det usbekerne som brøt først til 3-2 og servet til 4-2. Ruud og hans medspiller klarte å ta seg inn igjen, men det var ikke til å hindre at det ble 3-6 og tap.

– De slo lite feil og servet godt. Det ble tøft. Vi slet med returene våre, sa Durasovic til Eurosport.

I annensettet avverget Ruud en breakball før han satte skapet på plass og brøt til 3-1-ledelse. Han holdt sin egen serve greit til 4-1 og brøt igjen til 5-1. Han kunne dermed serve hjem kampen og seieren til Norge med 6-1 i det siste settet.

Ruud og Durasovic brukte litt tid på å finne ut av sine usbekiske motstandere Sanjar Fayziev og Denis Istomin i doublekampen, men var egentlig sjanseløse. Det ble 6-7 (1-7) og 3-6.

(©NTB)

Flere nyheter: